Apple Twitter ремонти xiaomi колко взимат в Apple
снимка: CC0 Public Domain

Илон Мъск заяви, че Apple е спряла по-голямата част от рекламите си в Twitter и обвини компанията, че заплашва да премахне социалната мрежа от своя магазин за приложения.

Скандалът идва в момент, когато много компании спряха разходите си за Twitter на фона на опасения относно плановете на Мъск за модериране на съдържанието в социалната мрежа. Apple не е отговорила на исканията за коментар от страна на Би Би Си. Мъск заяви, че Twitter е отбелязал „огромен“ спад в приходите, обвинявайки активистите, че оказват натиск върху рекламодателите.

В поредица от туитове в понеделник той обвини Apple в „цензура“ и разкритикува политиките ѝ, включително таксата, която налага върху покупките, направени в нейния магазин за приложения.

„Apple в по-голямата си част е спряла рекламата в Twitter. Нима те мразят свободата на словото в Америка?“ – коментира предприемачът в социалната мрежа.

И Apple спря да рекламира в "Туитър"
Илон Мъск (Снимка: Daniel Oberhaus, wikipedia commons)

Припомняме, че преди дни компании като General Motors, Volkswagen, Carlsberg и General Mills официално съобщиха, че ще се въздържат от реклама в Twitter, цитирайки опасенията около новите правила за модерирането в платформата. По-рано се отказаха от реклама в социалната мрежа и Pfizer, Audi, Mondelez и френската група L’Oreal SA.


loading...