Apple Watch Series 5 series 4

Apple Watch Series 4 бе обявен през септември 2018 г. и предлага се в модели с GPS и с GPS + Cellular (клетъчна връзка), но този месец устройството бе наследено от новия Apple Watch Series 5.

Серия 5 ще се продава по магазините с модела Apple Watch Series 3, като отново вариантите са с GPS и GPS и Cellular, докато Серия 4, Серия 2, Серия 1 и оригиналният Apple Watch вече няма да може да се купят.

За да направим нещата по-прости, направихме едно сравнение на Apple Watch Series 5 с Series 4 и Series 3, така че можете да видите точно какви са разликите и приликите, независимо дали искате да надстроите настоящия си смарт часовник или ще си вземете такъв за първи път.

Apple Watch Series 5 срещу Series 4 срещу Series 3: Каква е разликата?

Apple Watch Series 5 срещу Series 4 и Series 3: Дизайн и дисплей

Серия 3:
дебелина 11,4 мм, водоустойчив до 5ATM, OLED Retina дисплей с Force Touch
Серия 4:
10,7 мм дебелина, 5ATM водоустойчив, LTPO OLED Retina дисплей с Force Touch
Серия 5:
10,7 мм дебелина, 5ATM водоустойчив, LTPO OLED Always-On Retina дисплей с Force Touch

Всички каишки са съвместими със всички модели.

Apple Watch Series 3 разполага със здрав правоъгълен корпус с коронка-бутон и отделен бутон вдясно, заедно с високоговорител и микрофон отляво. Той е устойчив на плуване до 50 метра и има Ion-X стъкло върху дисплея. Моделът GPS и Cellular е с различаваща се коронка с червен акцент върху нея.

Сензорът за сърдеч ритъм е разположен от долната страна на корпуса на часовника, заедно с бутоните за освобождаване на каишките и OLED Retina дисплеят от второ поколение отгоре, който е два пъти по-ярък от Серия 1 до 1000 nits. Моделът само с GPS има композитен гръб, докато моделът с GPS и Cellular има гръб от керамика и сапфир.

Apple Watch Series 5 и Series 4 се придържат към този познат дизайн и същия механизъм за каишка като предните модели, но Apple направи няколко промени при последните две поколения. Първо, цифровата корона на моделите от Серия 4 и Серия 5 има вграден електрически сензор за сърдечен ритъм, който е в допълнение към оптичния сензор за сърдечен ритъм от долната страна на корпуса на часовника.

4-та и 5-та серия също имат много по-голям дисплей със заоблени ръбове, като използват пълноценно наличното пространство и водят до по-смел дизайн. 40mm-вия часовник от Серия 4 и Серия 5 предлага 759 квадратни милиметра дисплейна площ в сравнение с 563 в 38mm-овия часовник от Серия 3, докато 44mm вариант на серия 4 и Серия 5 предлагат внушителните 977 квадратни милиметра площ в сравнение със 740мм на 42mm-овия екземпляр от Серия 3.

По-голямото съотношение на дисплея прави Серия 4 и Серия 5 да изглеждат доста по-различно от Серия 3 въпреки идентичния цялостен дизайн. В допълнение към увеличаването на екранната площ, Apple Watch Series 5 предлага и винаги включен дисплей, който е основният диференциращ фактор между него и предходните модели на Серия 4. Always-On дисплеят означава, че вече не е нужно да завъртате рязко китката си, за да го включите. Повдигането на китката или докосването му вместо това ще го изсветлява допълнително при часовниците от Series 5.

Най-хубавото на новата функция е, че тя не идва за сметка на живота на батерията. Apple са разработили новия Retina дисплей, така че да се опреснява с честота 1 херц, което е достатъчно да „мърда“ стрелката по екрана, но да пази ниския разход на енергия.

Apple Watch Series 5 срещу Series 4 срещу Series 3: Каква е разликата?

Apple Watch Series 5 срещу 4 срещу Series 3: Модели

Серия 3: Само алуминиеви опции, два цвята и модел Nike+
Серия 4: Вече не се предлага официално от Apple
Серия 5: Опции от алуминий и неръждаема стомана (три цвята), опции от титан (два цвята), керамична опция (един цвят) модели Nike+ и Hermès

Свързаност: GPS и GPS + клетъчна връзка за серия 3 и серия 5

Опции за размер: 38 мм / 42 мм (серия 3), 40 мм / 44 мм (серии 4 и 5)

Когато оригиналният Apple Watch стартира, корпусът му се предлагаше от алуминий, неръждаема стомана и специални материали като масивно злато, всички от които се предлагаха в два размера: 38 мм и 42 мм. След това Серия 3 представи керамичен модел, но той не беше продължен при Серия 4. Въпреки това, керамичния Apple Watch се завърна отново със Серия 5, заедно с нова опция от титан.

Серия 3 вече се предлага само с алуминиево тяло, сребристо или космическо сиво със спортна каишка. Разбира се, можете да закупите отделни каишки, но няма да можете да получите Серия 3 от неръждаема стомана или друг материал.

Серията 4 вече не е налична, но това няма значение, защото Apple Series 5 започва на същата цена като Серия 4.

Серия 5 разполага с много повече опции от 3-тото поколение и се предлага в размери 40 мм и 44 мм. Първо, имаме стандартният Apple Watch Series 5, който се предлага в избор от три алуминиеви цвята и девет стандартни опции на спортната каишка. След това има опции на корпуса от неръждаема стомана, също в три цвята, както и различни опции за каишка тип Sport Loop до различни кожени вариации. Титановите модели се предлагат в два цветови варианта с различни каишки, а керамичният модел се предлага в едноцветен вариант с различни опции за каишка.

Алуминиевите модели се предлагат в модели само с GPS или с GPS и Cellular, докато моделите от неръждаема стомана, титан, керамика и Hermès са стандартно GPS и Cellular.

Възможно е също така да използвате новото Apple Watch Studio на Apple, за да сдвоите избрания от вас модел от 5-та серия с каишката, която искате. Преди това трябваше да купувате каишки отделно, ако искате различна каишка спрямо модела, който сте избрали.

Предлагат се също модели от 5-та серия Nike+, всички с алуминиеви корпуси, както и модели Hermès, всички от които ползват неръждаема стомана (с две опции за цвят) и специални каишки на дизайнерската компания. Въпреки че всички стандартни модели от Серия 5 и Nike+ се предлагат и в двата размера на корпуса, някои от моделите на Hermès се предлагат само в 40 мм или 44 мм, но не и в двата.

Apple Watch Series 5 срещу Series 4 срещу Series 3: Каква е разликата?

Apple Watch Series 5 срещу 4 срещу Series 3: Хардуер

Серия 3: S3 процесор, W2 безжичен чип, Bluetooth 4.2
Серия 4: S4 процесор, W3 безжичен чип, електрически сърдечен сензор, детектор за падане, Bluetooth 5.0
Серия 5: S4 процесор, W3 безжичен чип, електрически сърдечен сензор, детектор за падане, вграден компас, Bluetooth 5.0

Серия 3/4/5: Барометричен висотомер, сензор за околна светлина, вграден GPS, оптичен сърдечен сензор, акселерометър, жироскоп, 802.11b/g/n 2.4GHz Wi-Fi, 18-часов живот на батерията

Apple Watch Series 3 има двуядрен процесор – S3 под капака си, съчетан с W2 чип за безжична връзка. Моделът само с GPS има 8GB памет, докато моделът с GPS и Cellular има 16GB памет, както и LTE свързаност. LTE свързаността означава, че можете да извършвате и получавате обаждания и текстови съобщения, както и да изпълнявате всички задачи, които бихте искали да имате на часовника си, без вашия iPhone да е в джоба ви.

Както моделите с GPS, така и GPS и Cellular, Series 3 предлагат асистента Siri директно от часовника, вместо да го ползва през връзка с вашия iPhone, както правят по-новите Серия 4 и 5.

Apple Watch Series 4 и Series 5 имат подобрен процесор S4, за който се твърди, че е два пъти по-бърз от S3. Те ползват и безжичен чип от ново поколение – W3. Много от хардуерните функции са същите като при Series 3, включително барометричния висотомер, вградения GPS и оптичния сензор за сърдечен ритъм, но Серия 4 и Серия 5 добавят няколко екстри.

Те подобряват акселерометъра от 16G до 32G сила на ускорение и също така добавя електрически сензор за сърдечна честота към короната (както споменахме), което позволява на потребителите сами да си направят ЕКГ. Както моделите само с GPS, така и тези с GPS и Cellular имат 16GB памет, като Series 4 и 5 също предлагат и функция за откриване на падения.

Серия 5 предлага още една функция като предлага и вграден компас, както и международни спешни повиквания.

Apple Watch Series 5 срещу Series 4 срещу Series 3: Каква е разликата?

Apple Watch Series 5 срещу 4 срещу Series 3: Софтуер

Всички модели могат да ползват последната WatchOS 6, но при Серия 5 има допълнителни функции.

С WatchOS 6, специализиран App Store, проследяване на месечното здраве на жените, подобрено Siri, тенденции на активността и други, пристигат на смарт часовника на Apple.

Apple Watch Series 5 срещу 4 срещу серия 3: Цена

Серия 3: От $ 199 / £ 199 / 469.00 лв.
Серия 5: От $ 399 / £ 399 / 889.00 лв.

Apple Watch Series 5 срещу 4 срещу Series 3: Заключение

Ако не сте си купили оригинала и сте решили, че Apple Watch сега е нещо, което искате, закупуването на Series 3 над новия модел Series 5 ще ви спести малко повече от 400 лева, но пропускате някои функции.

Apple Watch Series 5 не само добавя по-усъвършенстван процесор, но предлага и много по-голям дисплей, който се въползва максимално от корпуса, освен това потребителя получава и подобрен акселерометър, сензор за падане на човек, Bluetooth 5.0, електрически сензор за сърцето, който позволява на потребителите да си прави ЕКГ (за сега само за САЩ, Великобритания и Европа), както и постоянно включен дисплей  и вграден компас.

Ако вече имате първия Apple Watch, Series 1 или Series 2 ще видите някои полезни разлики, преминавайки към последния Series 5, особено с новия дисплей. Тези със Серия 3 също вероятно ще видят подобренията в новия модел, но може също да си струва да изчакате и до бъдещата Серия 6.

Ако вече имате серия 4 и се чудите дали трябва да скочите на Серия 5, поне ние не виждаме голямо преимущество, освен ако наистина не искате функцията за постоянно включения екран или вградения компас.
Защо Google не е на едно ниво с „Apple Watch“?Само преди няколко дена калифорнийският технологичен гигант Apple побърка всички свой фенове с новит…Sep 21 2019skafeto.com

Голямото представяне на Apple iPhone 11 и iPhone 11 ProДобро утро! В случай, че сте го пропуснали, Apple тази седмица имаше едно от най-натоварените си съб…Sep 13 2019skafeto.com

loading...