Bitzlato мъж Apple Проблемите на Биткойн

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Властите затвориха борсата за криптовалута Bitzlato и арестуваха нейния съосновател, обвинявайки фирмата в подхранване на високотехнологична ос на крипто престъпления, съобщава БиБиСи.

Министерството на правосъдието на САЩ даде на съд Анатолий Легкодимов. Той беше арестуван в Маями. Обвиненията към него са редица финансови престъпления, сред които пране на пари. Компанията Bitzlato е обработила над 700 милиона долара незаконни средства, нарушавайки правилата, предназначени да осуетят прането на пари. Институциите, които търгуват с криптовалута, не са над закона и техните собственици не са извън нашия обсег, каза американският прокурор Бреон Пийс на пресконференция в сряда, обявявайки ареста.

Bitzlato се е продала на престъпници като борса за криптовалута без въпроси и е прибрала депозити на стойност стотици милиони долари в резултат на това. Обвиняемият сега плаща цената за злонамерената роля, която неговата компания изигра в екосистемата на криптовалутата, добави той.

От 2018 г. насам регистрираната в Хонконг борса е обработила транзакции с крипто валута на стойност около 4,5 милиарда долара. Фирмата изисква минимална идентификация от своите потребители, което й позволява да се превърне в „убежище за престъпни приходи и средства, предназначени за използване в престъпна дейност.

Според властите в САЩ фирмата е тясно свързана с Hydra Market, тъмна мрежа за пазар на наркотици, пране на пари и открадната финансова информация, която беше затворена миналата година.

Вижте още:
Хампарцумян: Крипто не е банка, не е и валута„Крипто“ нека да бъде, но банка не е, защото не е регулирана. Може да е борса, но не е банка. Също н…Jan 13 2023skafeto.com

$100 бона награда за „главата“ на криптокралицата Ружа ИгнатоваРужа Игнатова – най-търсената от ФБР криптокралица, претендира за апартамент в Лондон, съобщава вест…Jan 15 2023skafeto.com


loading...