dell chromebook

Новата операционна система на Google Chrome OS прави все по-популярен избора на лаптопи с нея или така наречените Chromebook. Макар че към момента пазарният им дял не е много голям, трендът им показва обещаващо бъдеще.

Този тип лаптопи са водещи обаче в образователния сектор през последните няколко години и непрекъснато се обитват да пробият и в бизнес сегмента. Dell обяви в понеделник първия в света Chromebook Enterprise, две в едно лаптоп, който да помогне за затвърдяването на присъствието на Chrome OS на пазара на бизнес компютри, пише CNET.

Устройството е проектирано да задоволи потребностите на ИТ служителите, които искат да имат избор пред масовите и конвенционални операционни системи, заяви Брет Хансен, вицепрезидент на отдела за клиентски софтуер и сигурност на данните на Dell.

„Те искат да имат избор между масовите операционни системи, и именно тази нужда задоволяват бързите лаптопи, които работят с лек софтуер и базови инструменти като лаптопите под Chrome OS“, казва Хансен.

Google е разговаряла с много фирми, които искат да предлагат операционната им система в свои ноутбуци, както и да използват облачните им ресурси под партньорство, заявява Ив Филипс, мениджър на бизнес продукти на Google за Chrome OS Commercial.

Dell демонстрира първия истински Chromebook Enterprise лаптоп 2 в 1

„Данните се губят, локалното съхранение никога не е напълно защитено. Истинските работни лаптопи, позволяват мигновено и удобно съхранение на данните в облака, където тяхната надеждност и сигурност е в пъти по-висока от локалното съхранение. Това има много предимства, както за крайните потребители, така и за бизнес сегмента. Непрекъснато работим по осъществяването на облачно базирана операционна система.“

В същото време, бизнесът и разработчиците също искат да се възползват от това, което облакът предлага, без да изхвърлят целия си наличен хардуер за локално съхранение на данни, допълва Филипс.

Chromebook Enterprise има за цел да реши това от софтуерна гледна точка както с Chrome OS, така и с корпоративните функции, които дават възможност, за комбиниране на облачните услуги и облачно базирания интерфейс, така и с наличния фирмен хардуер и технологичното осигуряване на компанията, което е възможно благодарение на хардуерната и инфраструктурна поддръжка от Dell.

Той обединява всички необходими компоненти, от модела, на който залага Google при замисъла и концепцията зад Chrome OS – свързани и синхронизирани устройства, които имат непрекъсната свързаност с облака и предлагат бързо и просто изпълнение на най-важните и ключови инструменти за работа.

Dell и Google работят в общи усилия от близо две години. „За да получим възможно най-добрия резултат и да извлечем максималното от двете компании, имаше много неща, които трябваше да направим по различен начин от предварително планираното.“, каза Филипс. Те включваха интегриране и защита на сигурно зареждане на устройството, надежден чип за сигурност на Google и хардуерния чип за начално зареждане, както и интегриране на цялата предлагана от Dell поддържаща инфраструктура.

От страна на Dell, в допълнение към хардуера и поддръжката си, компанията разширява взаимодействието си с Google като използва и тяхно ноу-хау.

Очакваните изненади от Apple на голямото събитие през септемвриТехнологичният гигант Apple разработва нови и все по-добри хардуерни предложения за предстоящите сед…Aug 24 2019skafeto.com

Какво ще предложат новите Chromebook?

Новият Chromebook, ще разполага с 12 езика за въвеждане. Корпусът на устройство ще е устойчив, изработен от преработени въглеродни влакна и може да бъде лесно обслужван и сервизиран от IT специалистите. Самата Chrome OS е съвместима с много видове хардуер, а новите нотукбуци ще се предлага с процесори от Intel Celeron до осмо поколение процесори Intel Core, с до 32GB DDR4 оперативна памет и бизнес PCIe NVMe SSD дискове с размери до 1TB.

Батерията на 14-инчовия Latitude 5400 може да издържи до 20 часа, докато 13-инчовия Latitude 5300 две в едно може да работи до 14 часа, в зависимост от конфигурацията и задачите.

Други предимства включват унифицирано управление на крайните точки с Workspace One на VMware, преработен панел на Google Admin със значително по-бързо време за зареждане и опция за активиране на управлявани Linux среди на Chromebook.

Цената на DELL Latitude 5400 ще започне от $699, а на Latitude 5300 започва от $819. И двата ще бъдат налични на 27 август.

loading...