През 2018 г. Blizzard обяви, че разработва мобилна версия на култовата си игра Diablo под заглавието Diablo Immortal, като заяви тогава, че играта няма да е достъпна от РС.

Тази седмица обаче компания за видео игри удостои феновете си с две изненади, разкривайки датата, на която да очакваме играта, но и това, че всъщност ще можем да я играем от компютър.

2 юни е денят, в който заглавието ще дебютира за Android и iOS в пълна версия и в отворена бета за РС.

Diablo Immortal излиза съвсем скоро за iOS, Android и PC
Източник: Blizzard

Diablo Immortal ще е безплатна за играене, но ще разполага със собствен дигитален магазин, от който вероятно ще можем да купуваме предмети и други неща.

Между трите платформи (iOS, Android и PC) ще има приемственост и ще можем да запазваме прогреса си, когато продължаваме играта си от друго устройство.

Засега не знаем твърде много за съдържанието на Diablo Immortal, освен че действието се развива между Diablo II и Diablo III, и ще бъде запазен MMORPG режимът.

Значима разлика спрямо предходните версии ще е управлението, тъй като този път то ще се случва и от клавиатурата и няма да е достатъчно само да щракаме с мишката по картата, за да движим героя си, когато играем от РС.

PvP режимът на игра най-вероятно ще е наличен още с излизането на играта.


loading...