Facebook Libra

Цифровата валута Либра (Libra) на социалната медия „Фейсбук“ (Facebook) може да бъде пусната да функционира още през първия месец на 2021 г. Новината съобщава в петък „Файненшъл таймс“, позовавайки се на три източника, участващи в проекта, предаде БНР.

Въпреки предишните планове за въвеждане на „цифрови версии на няколко валути, плюс обща криптовалута“, Асоциацията Либра ще пусне само дигитална валута, обвързана с американския долара, се посочва в информацията на финансовото издание, като се допълва, че другите цифрови валути ще бъдат въведените на по-късен етап. Базираната в Женева Асоциация „Либра“ ще се занимава с управлението на новата дигитална валута.

Фейсбук обяви още през март 2020 г., че отлага за известно време плановете си за своя проект на криптовалута Либра поради регулаторни проблеми, но на по-късен етап официални представител разкриха, че компанията не е изоставила идеята за цифрова валута, подкрепена от множество реално съществуващи валути.

Вижте още:
Дигитално евро – инициативата на ЕЦБЕвропейската централна банка (ЕЦБ) ще започне в понеделник (12 октомври) обществена консултация и ще…Oct 11 2020skafeto.com

След дигиталното евро на ЕС – Вашингтон проучва варианти за кибер-доларАмериканската централна банка проучва възможен кибер долар, но ще се движи бавно, за да гарантира, ч…Nov 11 2020skafeto.com

loading...