★     Първото издание на Black Friday на Flip България приключи успешно

★     iPhone 7, iPhone 11 и iPhone XS бяха сред най-търсените модели от българите тази година, а общият брой поръчки надвиши 2000

★     Flip.bg почти удвои броя на посещения само за четирите дни на кампанията и имаше три пъти по-висок процент на конверсия от обичайния

 

Първото издание на Black Friday на Flip в България постигна забележителен успех. За компанията, която има за цел да промени начина, по който потребителите купуват и продават своите телефони, четиридневното търговско онлайн събитие е надминало очакваните резултати.

В рамките на Flip Black Friday у нас са били направени над 2000 поръчки, като трите най-търсени iPhone модела са били iPhone 7, iPhone 11 и iPhone XS. При голямото разнообразие от предлагани смартфони, наличните модели iPhone 5S и iPhone 6 са се разпродали за по-малко от пет минути след старта на кампанията.

С удвоен трафик, за четири дни Flip.bg е постигнал три пъти по-висок процент на конверсия спрямо периода преди кампанията.

„Изключително сме доволни и се гордеем с резултатите от нашия Black Friday. Бяхме подготвени за успех, но размерът на получените поръчки надмина очакванията. Това означава, че България се присъединява към Румъния и Унгария в опитите да постави основите на кръгова икономика, която е от полза както за личните ни финанси, така и за възможно най-голямо намаляване на замърсяването на природата, като въвежда в употреба сервизирани телефони, които са като нови“, каза Ивайло Нецов, мениджър на Flip.bg за България.

Заедно с това, Flip.bg достигна важен маркер за успешното си навлизане на местния пазар. От старта си в България на 2 юни тази година, компанията е изплатила над 500 хиляди евро или над 1 млн. лева на лица продали смартфоните си през flip.bg

99% от потребителите, които са използвали Flip, за продажба на смартфоните си, оценяват положително преживяването си. А 93% от хората, решили да рециклират мобилните си устройства, казват, че биха препоръчали Flip.bg на близките си, които имат намерение да направят същото.

Всеки, който иска да вземе възможно най-добра цена за стария си смартфон, може да се възползва от алтернативния метод за продажба на Flip.bg, включващ:

  • индикативни оферти в реално време, без загубено време;
  • без преговори или срещи с непознати;
  • бърз и прозрачен процес.

Също така, Flip.bg предлага обновени смартфони, които изглеждат и функционират безупречно, на хора, желаещи да спестят до 40% от цената на телефон, който ще получат почти като нов. Всяка покупка, направена от клиент на Flip, включва и:

  • 24 месеца гаранция;
  • безплатна доставка в страната;
  • право на връщане в 30-дневен срок.

 

За Flip

Основана през 2019 г. в Румъния, Flip е маркетплейс платформа за търговия с употребявани и сервизирани телефони, оперираща в Румъния и България. Flip цели да революционизира начина, по който хората продават и купуват употребявана електроника онлайн. От октомври 2021 г. компанията е част от eMAG Group, собственост на Dante International.

Платформата предлага отлично потребителско изживяване, високо качество, прозрачност и сигурност за купувачи и продавачи на смартфони, спестявайки им време и пари. Умният начин за покупка и продажба на телефони онлайн, Flip предлага проверени употребявани телефони с 24-месечна гаранция и чувствително по-ниски от пазарните цени на нови устройства. За повече информация посетете www.flip.bg.


loading...