Борсата за криптовалута Genesis подаде молба за банкрут след срива на криптоборсата FTX, информира „Блумбърг“. Genesis подаде молба за банкрут, превръщайки се в поредната компания, която се провали след внезапния фалит на FTX, отбелязва информационната агенция.

Според агенцията Genesis си е сътрудничила с FTX, включително предоставяйки заеми на последната. Компанията-майка на крипто борсата Digital Currency Group направи опити да спаси Genesis, по-специално се опита да привлече инвеститори и съкрати 30% от персонала там през ноември. Но „голям брой заявки за теглене“ доведоха до фалит.

В началото на ноември 2022 г. FTX обяви, че е подала молба за банкрут и нейният ръководител Банкман-Фрид е подал оставка. През декември Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, която е надзорният орган, който регулира пазара на ценни книжа, обвини Банкман-Фрид в измама на инвеститори. Агенцията твърди, че криптоборсата е получила 1,8 милиарда долара от инвеститори, а след това тези средства са прехвърлени на частен хедж фонд, собственост на бизнесмена.

Банкман-Фрид беше задържан през декември на Бахамските острови по искане на Вашингтон. След като бизнесменът се съгласи да бъде върнат в САЩ, властите на островната държава разрешиха екстрадицията му. Според CNN, ако Банкман-Фрид бъде признат за виновен, той може да получи до 115 години затвор.

Вижте още:
Bitzlato: Правораздавателните органи затвориха още една криптоборса в САЩВластите затвориха борсата за криптовалута Bitzlato и арестуваха нейния съосновател, обвинявайки фир…Jan 19 2023skafeto.com


loading...