Изкуствен интелект търсачката на Google Bard достъп

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Google отваря достъп до чатбота си Bard, който ще се конкурира директно с ChatGPT. Потребителите могат да се присъединят към списък с чакащи, за да получат достъп до Bard. Опцията трябва да бъде „допълващо изживяване“ към Google Search, според говорител на компанията, цитиран от CNN. Потребителите проверят отговорите или източниците на Bard в Google търсачката.

Компанията обяви, че ще започне да пуска инструмента в Съединените щати и Обединеното кралство, след което ще бъде предоставен достъп и до други държави.

Новината идва на фона на надпреварата между големите технологични гиганти Google, Microsoft, Facebook и други да разработят и внедрят инструменти с изкуствен интелект, след неотдавнашния успех на ChatGPT.

Преди дни Google обяви, че също въвежда изкуствен интелект в своите инструменти kato Gmail, Sheets и Docs. Малко след това Microsoft обяви подобно стъпка.

Google представи Bard миналия месец по време на демонстрация. Не всичко мина по-план обаче, защото стана ясно, че инструментът е дал неточен отговор на въпрос за телескоп. Акциите на компанията майка на Google Alphabet паднаха със 7,7% през този ден, което струваще 100 милиарда долара от пазарната й стойност.

Подобно на ChatGPT на OpenAI, Bard е изграден върху голям езиков модел. Тези модели са обучени на база на голямо количество данни, за да генерират отговори на потребителски подкани.

Според някои съобщения огромното внимание към ChatGPT е накарало ръководството на Google да обяви „червен код“ за бизнеса си с търсачката.

Google писа в публикацията в блога си, че инструментите за изкуствен интелект са „не без недостатъци“.

Миналата седмица OpenAI пусна следващата модел GPT-4, по който работи chat GPT I новия браузър Bing на Microsoft. В първия ден след представянето си, GPT-4 изуми много потребители с демонстрацията, която показва способността на инструмента да съставя съдебни дела, да полага стандартизирани изпити и да създава работещ уебсайт от ръчно нарисувана скица.