Google пусна инструмента Sodar в помощ на хората, които трудно преценяват разстоянията на око, така че да могат да използват смартфона си и да спазват социална дистанция срещу коронавируса, предаде БТА.

От тази седмица той е на разположение на телефоните с операционна система Android. Инструментът очертава около човека във виртуална реалност върху екран 2-метров лъч.

Потребителите виждат около себе си бяла окръжност, така че да получат нагледна представа какво разстояние трябва да спазват спрямо околните. Инструментът използва технологията на добавена реалност, чрез която посредством екран се появяват виртуални предмети или структури в реалното обкръжение на човек.

Google Sodar: Смартфонът ще следи за социалната дистанция

Съдят Google заради „нелоялно“ събиране на данниАризона заведе дело срещу Google в сряда, обвинявайки технологичния гигант, че събира информация за …May 28 2020skafeto.com

В някои видеоигри това позволява да се „виждат“ персонажи и те да бъдат улавяни в закрити пространства или навън. Рекламодателите използват технологията, за да предоставят на потребителите възможност да „тестват“ цвят червило например. Добавената реалност позволява също така човек да си постави заешки уши при видеообаждане чрез някои приложения.

Ефективните дейта центрове на GoogleВъпреки че Google е най-големият корпоративен купувач на възобновяема енергия в света, те също предп…Mar 6 2020skafeto.com

Sodar предупреждава визуално потребителя, когато някой навлиза в неговото пространство против заразяване. Инструментът е създаден от Google в рамките на проект за изработване на решения, помагащи на хората да противодействат на пандемията от COVID-19.

Как да пуснем на новите Huawei смартфони Google приложениятаHuawei има два нови телефона, които идват на европейския и азиатския пазар съвсем скоро – сгъваемия …Mar 24 2020skafeto.com


loading...