Google Wing

Услугата на Google за доставка с дронове Google Wing вече е изпълнила 100 000 поръчки, казват от компанията. Изглежда се разраства и доста бързо – ръстът на доставките е 500% на годишна база през първото тримесечие на 2021 г. Това вероятно е само началото – Google планира да разширява още услугата си през тази година, пише Fobes.

Само една от операциите за доставка в Куинсланд, Австралия, е най-голямата услуга за доставка с дронове в света според Google. Там завършените доставки на Google Wing включват са за над 10 000 чаши кафе, 2700 суши рула и други хранителни продукти. Доставките се извършват предимно до домовете, но и до офиси и жилищни сгради и дори до обществени паркове.

Дроновете на Wing са комбинация между дрон и самолет с неподвижно крило. Те могат да превозват малки опаковки: малко под 3 килограма и доставят в радиус от около 10 километра, а доставката се извършва за  по-малко от шест минути. Дроновете не кацат, а се спускат на около седем метра над земята и след това се спускат и освобождават пакета автоматично.

Услугата за доставка в същия ден или на следващия ден може да е била революционна преди години, но доставката в рамките на няколко минути е съвсем нов модел.

Wing стана първата компания за доставки с дронове, която спечели одобрение от Федералната авиационна администрация на САЩ преди две години.

Не само технологичният гигант предлага подобни услуги. В Ирландия например услугата за доставка с дрон Manna, също доставя е нетрайни продукти като кафе, сладолед, бургери, пържени картофи. Скоро компанията ще оперира и в ЕС.

Вижте още:
Google Fuchsia OS вече работи на устройства, произведени от компаниятаДългоочакваната операционна система Fuchsia, считана за алтернатива на Android, вече работи на истин…Jul 25 2021skafeto.com

Какво да очакваме от Google Pixel 6?Изображения на предстоящите Pixel 6 и Pixel 6 Pro модели на Google се появиха в мрежата още преди ня…Jul 13 2021skafeto.com


loading...