Horizon Worlds Meta забрана на политическите реклами в Европа съкращения

Марк Зукърбърг се опита да повиши интереса към своя виртуален свят, стартирал под името Horizon Worlds. Милиардерът привлече 3 известни изпълнители, които да изнесат концерти в метавселената.

Рапърът Young Thug, DJ David Guetta и дуото EDM The Chainsmokers провеждат концертите си пред виртуална публика съответно на 26 декември, на 31 декември и на 1 януари.

Единственият проблем за Зукърбърг бил, че освен задължените му служители, публика липсва. Събитието остава незабелязано от социалните мрежи и специализирани сайтове, докато не се разбира за огромния му провал.

Метавселената остава пуста в новогодишната нощ, въпреки безплатните изпълнения.

Гледането на концерт сам, с шлем за виртуална реалност на главата у дома, не е начинът, по който хората искат да прекарат новогодишната си нощ – дори ако по някаква причина са големи фенове на DJ David Guetta и The Chainsmokers.

Създаването на успешна метавселена и привличането на нови потребители ще отнеме много повече от някои безплатни концерти. Мнозина се съмняват, че технологията е все още готова – VR очилата често предизвикват замайване и главоболие след носенето им повече от час.

„Виртуалните“ концерти обаче със сигурност имат бъдеще. Пример за това е изпълнението на Травис Скот във Fortnite миналата година, което привлече десетки милиони зрители и предизвика огромно внимание на медиите.

Основният проблем за Meta е превръщането на виртуалния свят в място, което не просто привлича, но кара потребителите си да го посещават редовно и за все по-дълго време.


loading...