Huawei европа

Китайският телекомуникационен гигант ще рачита сериозно на 5G технологията за генериране на приходи и ограничение на лимитациите от разпространението на коронавируса. Въпреки обтегнатите отношения със САЩ от Huawei вече сключиха много договори, които ще им позволят да участват в изграждането на 5G мрежите на двуцифрен брой държави, включително в Европа и Русия.

Това е сфера, в която Huawei ще се конкурират дългосрочно с Ericsson и Nokia, които също произвеждат най-доброто оборудване за изграждането на 5G инфраструктурата. Сега разбираме за поредната интересна иновация, която дължим на Huawei. Инженерите на китайския гигант са разработили революционна 5G антена, която се отличава с няколко подобрения.

Първата интересна характеристика на технологията, която засега е кръстена „CableFree“ e, че предлага по-добра интеграция между базовата станция и антената, което е ключова за дистрибуцията на сигнала.

В същото време „CableFree“ oтделя много по-малко радиационно излъчване докато функционира, спрямо конвенционалните антени. Това не е само прототип, а реален продукт, който вече се използва от Huawei.

Иновативната антена вече е част от устройства като Huawei Munich Pro, Golden MIni и London Pro. Всъщност под тези имена се крият серии от 5G антени и 32T32R Massive MIMO хардуер.

Компанията предлага завършена екосистема от продукти, с които да улесни максимално своите клиенти в изграждането на 5G мрежи, съобщава TechRadar. Интегрирането на „CableFree“ към настоящата инфраструктура е максимално лесен процес, тъй като антената използва същите кабели, с каквито наземните станции вече разполагат.

Според официалните данни интегрирането на „CableFree“ ще подобри радиационната ефективност с около 20%, като успоредно с това увеличи площта на покритие. Крайният резултат е увеличение на общия капацитет на антената с повече от 80%.

Huawei твърдят, че тяхното решение отговаря на по-високите изисквния за изходна мощ в ерата на 5G технологията. Антената е с по-компактни размери и тежи по-малко, което е улеснява инсталацията и редуцира разходите.

Другото предимство на „CableFree“ е, че редуцира използването на свързващи елементи като гайки и болотве с над 80% и така намалява пасивната интермодулация.

Вижте още:
В Швеция първата 5G мрежа вече заработиТелекомуникационната компания Теле2 (Tele2) пусна днес първата обществена мобилна мрежа от пето поко…May 24 2020skafeto.com

Над 50% от всички продадени 5G смартфони са произведени в КитайАналитиците на Counterpoint Research публикуваха статистиката по продажбите на смартфони с поддръжка…Feb 21 2020skafeto.com

САЩ няма да купуват Nokia и Ericsson, за да се съревновават с Huawei в 5GВ края на миналата седмица американският вицепрезидент и висш икономически съветник на Белия дом Май…Feb 11 2020skafeto.com


loading...