huawei лиценз

В последния епизод на забраната за достъп до американски технологии за Huawei, Министерството на търговията на САЩ предостави още 3-месечно удължаване на временния общ лиценз за китайския гигант. Така той ще продължи до 16 февруари 2020 г. Това означава, че Huawei е свободна да продължи да работи с американски компании за компоненти, които „не представляват заплаха за националната сигурност “.

По-конкретно, в документа на Министерството на търговията се посочва, че новият временен лиценз позволява на Huawei да възобнови ограничените операции в сектора на телекомуникационните мрежи и оборудване наред с усилията си в областта на мобилните услуги, както и изследванията в областта на киберсигурността. Това е третото удължаване на срока, дадено на Huawei, тъй като компанията беше вкарана първоначално в черния списък с корпорации през май.

Този временен общ лиценз разрешава някои дейности, включително тези, необходими за продължаване на експлоатацията на съществуващите мрежи и оборудване, както и подкрепата на съществуващите мобилни услуги, включително изследвания за киберсигурност, които са от съществено значение за поддържането на целостта и надеждността на съществуващите и напълно работещи мрежи и оборудване.

Министърът на търговията Уилбър Рос допълнително разясни в прес изявление, че новият временен лиценз ще помогне на по-малките оператори в отдалечени райони на САЩ, които използват телекомуникационно оборудване Huawei, за да продължат да предоставят своята услуга.

Наскоро спекулации посочиха, че Huawei може да получи още по-дълго, 6-месечно удължаване на срока и тази тенденция може да продължи, докато САЩ и Китай не успеят да изгладят споровете си.

Още:

Huawei ще дебютира 5nm чип Kirin 1000 в Mate 40Последният доклад от Huawei Central цитира индустриални източници за следващото поколение процесор K…Sep 30 2019skafeto.com

Германия одобри Huawei да участва в търговете за 5GГермания няма да забрани на китайския телекомуникационен гигант Huawei да участва в изграждането на …Oct 20 2019skafeto.com

Huawei Mate 30 Pro идва в Европа този месецКитайският технологичен гигант Huawei опитва да запази лидерската си позиция тази година, представяй…Nov 3 2019skafeto.com


loading...