Huawei представи AI процесора Ascend 910 с производителност до 512 TFLOPS

Китайският гигант Huawei демонстрира в понеделник два свързани помежду си продукта от сферата на AI технологиите и машинното обучение. Първият продукт е хардуерен – това е специализираният сървърен процесор Ascend 910 за облачни изчисления за алгоритмите с елементи на изкуствен интелект. Вторият е софтуерен продукт – средата за разработване на ИИ приложения Mindspore.

Първата информация за новата серия ИИ процесори Ascend китайският технологичен гигант сподели през есента на миналата година. Тогава бе съобщено, че първите представители на новата серия ще станат чиповете Ascend 910 и Ascend 310. Първият е предназначен за изграждане на дата центрове от ново поколение, а вторият – за безпилотни автомобили, смартфони и други подобни. Днес Huawei съобщи някои технически подробности за Ascend 910.

Информация за процесорната архитектура няма, но бе обявена производителността. При изчисления с плаваща запетая изчислителната мощност е 256 терафлопса, а при целочислените изчисления – 512 терафлопса. За работата на този чип е необходимо 310 W захранване, което е съществено по-малко от 350-те W, за които се говореше миналата година.

Huawei разработва собствена алтернатива на Google MapsМалко след като представи новата си операционна система Harmony OS, Huawei отправи сериозно предизви…Aug 19 2019skafeto.com

Huawei представи AI процесора Ascend 910 с производителност до 512 TFLOPS

Huawei заяви, че Ascend 910 може за броени минути да обучава мощни невронни мрежи и значително превъзхожда конкуренцията при обработката на много големи масиви данни. Производителят допълва, че новият чип предлага по-голяма изчислителна мощност от който и да било друг ИИ процесор към днешен ден.

Huawei разкри HarmonyOS, алтернативата на AndroidДълго коментираната алтернатива за Android на Huawei, Hongmeng, най-накрая е официална. На конференц…Aug 11 2019skafeto.com

Фреймуъркът MindSpore е предназначен за работа с процесора Ascend 910 и заедно с новия чип може да обучава невронните мрежи двойно по-бързо от решенията с библиотеката Google TensorFlow. От 2020 година MindSpore става Open Source проект.

Huawei планува създаването на чип с отворен код, ако САЩ не вдигне забранитеТехнологичният гигант Huawei съобщи в сряда, че обмисля използването на RISC-V (вид отворена архитек…Aug 26 2019skafeto.com

loading...