huawei hongmeng

Първата партида устройства Huawei с операционната система Hongmeng може да бъде пусната тази година. Пускането на това устройство не само може да помогне на компанията да се възстанови от забраната за търговия, но и този ход би могъл допълнително да затвърди компанията като една от водещите световни компании за смартфони.

Пускането на смартфон, захранван от Hongmeng, ще означава важна стъпка за китайския Huawei – вторият по доставки производител на смартфони в света, тъй като действията на правителството на САЩ заплашват достъпа му до операционната система Android на Google.

Устройството ще бъде на цена около 2000 юана (288 долара), съобщи в неделя Global Times, позовавайки се на неназовани източници. Това ще постави устройството в ниския ценови сегмент на пазара на смартфони.

Huawei не коментира темата пред Ройтерс. Преди това ръководителите на Huawei описаха Hongmeng като операционна система, предназначена за продукти, свързани с интернет на нещата. През миналия месец компанията заяви, че първите големи устройства, задвижвани от Hongmeng, ще бъдат нейната предстояща линия смарт телевизори с марка Honor.

Нови рендери на Huawei Mate 30 Pro показват доста интересен гръбСлед като се постигна нова договорка между САЩ и Китай относно продажбата на технологии за китайския…Jul 5 2019skafeto.com

Лидерите на компанията публично омаловажават възможността софтуерът да може да захранва смартфони. През миналата седмица на събитие, обявяващо резултатите на компанията за първата половина на 2019 г., председателят на Huawei Лиан Хуа заяви, че компанията предпочита да използва операционната система Android на Google за своите мобилни устройства и посочи Hongmeng като част от „дългосрочната стратегия на Huawei“.

Huawei е в центъра на геополитическото напрежение между Съединените щати и Китай от май, когато президентът Доналд Тръмп постави компанията в „списък на субектите“, което фактически възпрепятства американските доставчици да продават на каквото и да е било на компанията от Шънджън без специално разрешение. Тръмп даде знак, че санкциите ще бъдат облекчени, въпреки че подробностите за това остават оскъдни. Ако правилата продължат да се прилагат, Huawei може потенциално да загуби достъп до редовни актуализации за Android.

Приходите на Huawei през първата половина на 2019 г. нараснаха с 23%, отчасти поради силното вътрешно търсене на мобилните ѝ телефони. Докато продажбите на смартфони в чужбина се колебаят, доставките в Китай са се увеличили с 31% спрямо предходната година през тримесечието до края на юни, става ясно от компанията за пазарни проучвания Canalys, цитирани от Инвестор.бг.

Анализаторите приписват стабилното представяне у дома отчасти на високото качество на устройствата, които отдавна водят на китайския пазар за телефони от висок клас с Android, а отчасти и заради патриотизма сред потребителите.
Първия 5G смартфон на Huawei – Mate 20 X 5G идва до дниОт китайския технологичен гигант Huawei са си поставили за цел да имат водеща роля на глобалния паза…Jul 12 2019skafeto.com

loading...