Huawei Harmony OS

Малко след като представи новата си операционна система Harmony OS, Huawei отправи сериозно предизвикателство към Google, като разкри, че развива собствена алтернатива на Google Maps.

Проектът на Huawei се казва Maps Kit и не е предназначен за масовия потребител, а за разработчиците на приложения, които ползват данни от карти, предаде China Daily.

Сред първите партньори на Huawei в това начинание са booking.com и Yandex, руската алтернатива на Google Maps.

Приложението на китайския гигант ще се свързва с локални бази данни от карти и ще е достъпно в 150 държави на 40 езика.

Maps Kit ще разполага с елементи на добавена реалност, без да се уточнява какво точно означава това, и ще може да дава информация за трафика по пътищата в реално време.

От Huawei съобщават, че картите им ще се синхронизират със земни станции и антени, които ще допълват информацията, идваща от сателитите в орбита.

Засега детайлите около Maps Kit са наистина оскъдни, но се очаква компанията да представи проекта си в целия му блясък още през октомври.

Първия 5G смартфон на Huawei – Mate 20 X 5G идва до дниОт китайския технологичен гигант Huawei са си поставили за цел да имат водеща роля на глобалния паза…Jul 12 2019skafeto.com

Истината обаче е, че Maps Kit най-вероятно ще представлява алтернатива на Google Maps за огромен набор от услугите на Huawei в случай, че партньорството между китайската компания и Google се разпадне тотално през идните месеци.
Huawei разкри HarmonyOS, алтернативата на AndroidДълго коментираната алтернатива за Android на Huawei, Hongmeng, най-накрая е официална. На конференц…Aug 11 2019skafeto.com

loading...