Наложените от администрацията на Доналд Тръмп санкции върху търговията на американски компании с Huawei продължават да тежат върху бизнеса на китайския производител. Преди седмица дори се заговори, че е възможно Huawei да излезе от бизнеса със смартфони и да продаде водещите си P и Mate марки, както постъпи с дъщерната си компания Honor през есента на 2020 г. Възможно ли е обаче новият президент на САЩ Джо Байдън да обърне курса и да позволи отново на Huawei да използва американски чипове и софтуер в продуктите си?

Това изглежда е надеждата на Рен Женгфей, СЕО на Huawei, който наскоро обяви пред китайските медии, че ще се радва да получи обаждане по въпроса от Байдън. Цитиран от South China Morning Post, Женгфей заяви, че компанията няма „енергия да се въвлича в политическия водовъртеж“ и предпочита да се фокусира върху разработването на още по-добри продукти.

Според него американските компании също губят от от липсата на взаимодействие с Huawei и вярва, че новата американска администрация ще вземе това предвид, за да защити собствениците си интереси. Женгфей смята, че продуктите на Huawei са ключови за развитието на 5G технологии за всички големи производители на смартфони, като даде пример с iPhone 12, чийто собственици в Европа печелят от телекомуникационните услуги на компанията му в Европа.

Дали за да спечели симпатии от Apple, или по друга причина, Женгфей също така определи iPhone 12 като „най-добрият смартфон в света“. От думите му става ясно, че компанията няма никакво намерение да продава бизнеса си с телефони, отричайки по-ранните твърдения за подобен ход.

Това, което ни остава, е да изчакаме и да видим дали САЩ ще отвърне на смекчения тон и ще предприеме олекотяване или отменяне на настоящите рестрикции, които костваха на Huawei възможността да се установи като световен лидер в бранша.

Вижте още:
Huawei продава сериите P и Mate, за да ги спаси от санкциитеКитайският технологичен гигант води първоначални преговори за продажбата на още една част от смартфо…Jan 25 2021skafeto.com

Как Huawei заобиколи забраните на САЩ за пореден път с HonorОт няколко седмици в медиите по света обикалят слухове за евентуална раздяла с марката Honor от стра…Nov 11 2020skafeto.com

Huawei заобиколи ограниченията за търсачката на Google с Petal SearchЩе реши ли Petal Search един от големите проблеми за китайския технологичен гигант Huawei? Рестрикци…Oct 28 2020skafeto.com

loading...