Huawei център за иновации в Лондон

Huawei отвори нов център за иновации в областта на 5G мобилните мрежи и технологии в Лондон, като активизира условията си за популяризиране на предимствата на мобилните мрежи от новото пето поколение и собствената си технологична работа в процеса.

Китайският мобилен и технологичен гигант описва инвестицията и новите си съоръжения като „база за споделяне на знания и умения“ със заявената амбиция за насърчаване на сътрудничеството между бизнеса и иноваторите в развитието на 5G еко системи.

От компанията също така предлагат на посетителите възможност да се запознаят с различните приложения на 5G технологиите, включително и виртуалната и разширена реалност (VR) и (AR), както и най-новите иновации в индустрията.

5G, Huawei и Великобритания

„С откриването на нашия 5G център за иновации и обмен на опит в Лондон, ние, като лидер в областта на 5G технологиите, приемаме друга важна стъпка. Това, което откриваме тук днес, ще даде възможност за истинско сътрудничество между британския бизнес и технологичните разработчици и ще покаже огромния потенциал на 5G приложенията както за частните лица, така и за бизнес индустрията“.

Откриването на центъра е част от текущата мисия на Huawei за насърчаването на навлизането и развитието на 5G и значението и ролята му за разгръщане на мрежи и икономическа дейност, която може да преобрази индустрии като здравеопазването и серийното производство.

Досега компанията е подписала 60 търговски 5G договора, включително с всичките четири мобилни оператора във Великобритания.

Бъдещето на Huawei във Великобритания обаче е несигурно поради продължаващия политически натиск от страна на САЩ за забраната за използване на базови станции, системи и друга техника от Huawei в изграждането на 5G мрежите поради опасения за националната сигурност. САЩ добави Huawei и още няколко китайски компании като ZTE в черния списък на страната, с което забрани на американските фирми да имат бизнес отношения с тях. От Huawei категорично открекоха всички тези обвинения за неправомерни действия, докато от Вашингтон не представиха никакви доказателства в подкрепа на твърденията си.

Напрежението в САЩ може да има ограничаващ ефект върху Европа, където Huawei има значително присъствие. Едно от основните притеснения е, че ако започне отхвърлянето на Huawei и замяната на оборудването с такова от други компании, разходите ще се увеличат, а иновациите ще намалеят. Междувременно Huawei призова за междуотрасловия подход към сигурността – оттам идва и акцентът върху сътрудничеството.

Във Великобритания се предполагаше, че Huawei ще получи забрана да участва в изграждането на основния слой на 5G мрежите, но не и в радио слоя. Това всъщност би запасило статуквото. Въпреки това правителството все още ще не е взело окончателно решение с доклади, според които премиерът Борис Джонсън е склонен да следва примера на САЩ.

Вижте още:
Учени: Коронавирусът не е свързан с 5G!През последните няколко седмици във Facebook започнаха все повече да набират популярност публикации,…Apr 2 2020skafeto.com

Над 50% от всички продадени 5G смартфони са произведени в КитайАналитиците на Counterpoint Research публикуваха статистиката по продажбите на смартфони с поддръжка…Feb 21 2020skafeto.com

САЩ няма да купуват Nokia и Ericsson, за да се съревновават с Huawei в 5GВ края на миналата седмица американският вицепрезидент и висш икономически съветник на Белия дом Май…Feb 11 2020skafeto.com

Шефът на Apple: Времето на 5G още не е дошлоВъпреки че редица компании вече представиха свои 5G смартфони, Apple не бърза. Тим Кук твърди, че мр…Jan 29 2020skafeto.com


loading...