Huawei се изправя пред нов проблем заради санкциите на САЩ. Китайският ИТ гигант постепенно остава без чипове за смартфоните си, съобщава Associated Press. Президентът на бизнеса с потребителска електроника на Huawei, Ричарад Ю, е заявил, че компанията ще спре производството на своя процесор Kirin на 15-ти септември т.г. Причината – те се произвеждат с американски технологии. Достъпът на Huawei до тях е ограничен от миналата година след като американският президент Доналд Тръмп въведе ограничения.

„Това е много голяма загуба за нас. За съжаление, с втората поредица санкции, нашите производители можеха да получават поръчки само до 15-ти май. Производството ще спре на 15-ти септември. Тази година може да е последната за чиповете Kirin от висок клас“, казва Ю по време на конференцията China Info 100.

Ю допълва, че компанията изпитва недостиг на чипове и доставки. Той очаква продажбите на смартфони тази година да са по-ниски, но не дава конкретни прогнози.

По-рано тази година Huawei обяви ръст на приходите си за първото полугодие, при това с 13,1%. Като причина компанията даде по-големите продажби на продукти от висок клас, но не влезе в повече подробности.

През последните месеци Huawei се пренасочва към други устройства, например лаптопите. За сега компанията продължава да се справя добре и на пазара на смартфони, като през второто тримесечие дори се изкачи на първо място в света по продажби на мобилни телефони. Основната причина за това е голямото търсене на устройствата в Китай, докато продажбите на международния пазар са се понижили с 27%.

Вижте още:
TSMC прекрати с поръчките от HuaweiTaiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) потвърди, че е спряла да приема нови поръчки от Huawei,…Jul 17 2020skafeto.com

Обединеното кралство и Индия се поддадоха на натиска на САЩ срещу 5G от HuaweiОбединеното кралство е взело решение да откаже достъп на китайския телекомуникационен гигант Huawei …Jul 5 2020skafeto.com

Huawei създадоха революционна 5G антенаКитайският телекомуникационен гигант ще рачита сериозно на 5G технологията за генериране на приходи …May 31 2020skafeto.com

loading...