Mate 30 Pro

Китайският технологичен гигант Huawei опитва да запази лидерската си позиция тази година, представяйки най-новия си модел върхов смартфон Mate 30 и Mate 30 Pro само дни след като Apple показа на традиционната си конференция новия iPhone 11. Mate 30 беше официално представен само ден преди iPhone 11 да тръгне по магазините, но телефонът дойде със една особеност – без инсталирани официалните приложения на Google, заради забранителния списък за износ на американски софтуер и хардуер за китайската компания от страна на Вашингтон.

И въпреки че пресконференцията на Huawei за серията Mate 30 се състоя доста по-рано от очакваното, нейният флагман от края на 2019 г., все още не е завзел магазините на някои от най-важните пазари за Huawei. Европейските фенове на концерна, скоро ще могат да закупят Mate 30 Pro и обикновения Mate 30, стига те да са готови да загърбят познатите услуги на Google, в името на блестящите хардуерни характеристики и дизайн, които са готови да предложат Mate 30.

Когато Huawei представи Mate 30 миналия месец, заедно с европейските цени, предположихме, че телефоните скоро ще навлязат на основните пазари в Европейския съюз – пазари, на които Huawei продава все по-голям брой смартфони през последните години. Това обаче не беше така и Huawei все още не са обявили датите за пускане в ЕС.

Източници от Китай обаче уведомяват TechGarage, че предстои старт на продажбите в региона, като 15 ноември вероятно е датата, на която Mate 30 и Mate 30 Pro ще дебютират на европейските пазари.

Държави, в които телефоните ще стартират, включват Франция, Германия, Италия, Испания, Швейцария и Великобритания.

По-евтиният Mate 30 (8GB RAM/ 128 GB ROM) ще струва 799 евро в региона, докато Mate 30 Pro (8GB RAM / 256 GB ROM) е на цена 1 099 евро. 5G версията на Pro ще струва със 100 евро повече. Телефоните ще бъдат трудни за намиране в САЩ, където само няколко търговци на дребно ще продават апаратите. Но американските фенове на Huawei винаги ще могат да закупят апарат от Европа, след като Huawei стартира продажбите в региона.

Да припомним отново, в случай че някой е пропуснал – Mate 30 и Mate 30 Pro са блестящи смартфони с отлични хардуерни характеристики, камери, дисплей и външен вид, но уви се доставят без Google Maps, YouTube, Gmail и всички останали приложения на Google. И засега няма официален начин да ги инсталирате, вслучай че закупите такова устройство. Вариантите пред потребителите са да използват несертифицирани методи – алтернативни версии на приложенията и прочее. Затова имайте предвид тези неща, когато обмисляте дали да закупите Mate 30.

Вижте още:
Германия одобри Huawei да участва в търговете за 5GГермания няма да забрани на китайския телекомуникационен гигант Huawei да участва в изграждането на …Oct 20 2019skafeto.com

Huawei ще дебютира 5nm чип Kirin 1000 в Mate 40Последният доклад от Huawei Central цитира индустриални източници за следващото поколение процесор K…Sep 30 2019skafeto.com

Huawei Mate 30 Pro грабва короната във фотографията в ранглистата на DxOMarkСпециалистите в лабораторията на компанията DxOMark успяха да тестват максимално бързо новата камера…Sep 26 2019skafeto.com


loading...