Huawei P40

В продължение на няколко месеца малко по малко бе събирана информацията за новите смартфони на Huawei от серия P40, пише kaldata.bg. Ето че сега генералният директор на бранда Ричард Ю обяви официалната дата на презентацията, на която ще бъдат представени новите флагмани.

И двата смартфона ще бъдат представени на 26 март тази година по време на организираната от китайския технологичен гигант специална презентация в Париж. Според изтеклата към днешен ден информация, едни от ключовите функционалности на серията P40 ще бъдат 10-кратния оптичен зум без загуби и използване на технологията Pixel Binning, при която съседните 16 пиксела се обединяват в един за получаване на качествени снимки при лошо осветяване на сцената.

Очаква се в новите мобилни телефони на Huawei да се използва системата върху чипа Kirin 990 5G. Появиха се и слухове, че новите смартфони ще имат извити дисплей с прорези за предната камера и сензорите. Предполага се, че захранването ще се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 5000 mAh. Очаква се устройствата да имат минимум 12 GB оперативна памет. И още, според неофициалните данни, китайският производител ще се откаже да представя модели с поддръжката само на LTE – всичките нови телефони ще поддържат 5G мобилните мрежи независимо в кой регион се продават.

loading...