iPhone 13 смяна на дисплея

Макар iPhone 13 да е съвсем нов, вече има потребители, които се нуждаят от смяна на дисплея на своя телефон. Причината най-често е изпускане и счупване на стъклото. В YouTube се появи клип на популярен инфлуенсър, който казва, че е срещнал доста проблеми при поправката на iPhone 13, съобщава MakeUseOf.

Оказва се, че ако дисплеят на iPhone 13 бъде сменен, функцията за лицево разпознаване и отключване Face ID спира да работи. Това се случва дори и да се използва оригинален нов дисплей.

След смяната, iPhone ще показва съобщение, че не може да потвърди дали дисплеят е оригинален или не. Поради тази причина не може да позволи и на Face ID да работи.

Допълнителни тестове на платформата iFixit откриват същия проблем. Apple не е коментирала темата, но изглежда, че дисплеят е кодиран към серийния номер на телефона. За да се направи това е нужен специален софтуер, който е достъпен само на Apple.

Целта е именно да се предотвратят неоторизирани опити за ремонтиране на iPhone. Затова е важно притежателите на iPhone да избират официални сервизи, които разполагат с нужните части и оборудване да извършат ремонта правилно и всичко по устройството да работи след това.

Вижте още:
iPhone 13 се бави, защото няма камериЧакането за новите модели на iPhone 13 се удължава, след като ситуацията с коронавирус във Виетнам н…Sep 30 2021skafeto.com


loading...