iPhone 13 снимки
Снимка: Martin Sanchez from Pexels

Следващото поколение на iPhone ще зарадва потребителите с поне три значими подобрения в камерата за снимки и видео, пише Bloomberg, цитирайки свои източници. Производителят залага, че именно камерата ще убеди клиентите да подменят устройствата си с новите iPhone 13.

Новите устройства ще включват видеоверсия на т. нар. Portrait Mode, който разпознава и отделя лицата в кадър и замъглява останалата част от него. Те ще могат да снимат и в нов формат, наречен ProRes, който ще донесе значително по-високо качество. Нова система ще подобри и цветовете на снимките, казват източниците.

Той се използва от професионалистите във филмовата индустрия и обичайно не е насочен към масовите потребители, отчасти заради големия размер на файловете. Той обаче ще даде повече контрол върху видеото и повече възможности за обработка.

Миналата година Apple добави ProRAW – формат за снимки с високо качество и възможност за последваща обработка. Възможно е ProRes да достъпен само в Pro моделите.

Изключвайки камерата, новите iPhone няма да се различават твърде много от своите предшественици. Миналата година Apple обнови дизайна и камерите, като включи и 5G. Очаква се тази есен моделите да запазят същите размер от 5,4″ и 6,1″ за „обикновените“ iPhone и 6,1″ и 6,7″ за Pro версиите.

Очаква се обаче т. нар. ноч, в който се крият FaceID и предната камера, да бъде смален. Вероятно поне част от моделите ще се предлагат и с по-бързо опресняване на екрана.

Можем да се обзаложим, че новите модели ще дойдат и с чип A15 от следващо поколение, който ще донесе по-бързо представяне и по-висока енергийна ефективност.

Обичайно Apple показва новите iPhone през септември.

Вижте още:
Кога да очакваме първия сгъваем iPhone?Редица компании вече пуснаха първите си сгъваеми смартфони, а някои вече работят по второ и трето по…May 5 2021skafeto.com

Apple iPhone 13 вероятно ще ползва Wi-Fi 6EiPhone 12 излезе преди броени седмици, но в интернет вече с пълна сила обикалят слухове по адрес на …Dec 23 2020skafeto.com


loading...