През последните седмици се появиха доста спекулации, че Apple най-накрая ще премахне прореза със селфи камерата и сензорите от лицето на iPhone в новата 14-та серия.

Тази промяна изглежда почти сигурна, но по-късно стана ясно, че най-вероятно ще засегне само Pro вариантите на iPhone 14, които по данни на Минг Чи-Куо ще се различават от останалите и по други важни параметри. Преди седмица Куо разкри, че Apple възнамерява да спре предлагането на mini модели и да предложи iPhone 14 Max вместо него.

По всичко личи, че следващото поколение Apple iPhone ще включва значителна промяна в дизайна, конкретно за Pro моделите. Миналата седмица се появиха първите CAD базирани изображения на устройствата, които показаха наличието на два отвора в дисплея.

Какво да очакваме от новата iPhone 14 серия
Настоящата серия – iPhone 13 бе добре приета от феновете на марката

Сега нови чертежи дават по-добър поглед върху iPhone 14 Pro и Pro Max. Те показват по-значителна, като размери, секция с основната камера. Отново виждаме и двата отвора в екрана.

iPhone 14 и iPhone 14 Max ще разполагат с миналогодишния процесор A15 Bionic, докато iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще са оборудвани с нов A16 чипсет.

Логично е да предположим, че това решение е продиктувано от затрудненото производство на чипове, но според Куо то е чисто и просто част от нова пазарна стратегия на Apple.

Изглежда компанията иска още по-ясно да разграничи регулярните от Pro вариантите на iPhone, между които, особено при последните модели, имаше сравнително незначителни разлики.

Според Куо всички модели iPhone 14 ще са с 6GB RAM, но Pro вариантите ще са с по-бърза LPDDR 5 оперативна памет, а iPhone 14 и 14 Max ще са с LPDDR 4X.

Добрата новина за феновете е, че ще могат да си купят по-евтин iPhone с голям екран, но ще е любопитно да видим дали A16 ще е толкова по-мощен от А15, че да ни накара да похарчим повече за Pro модел.


loading...