iPhone 15 слухове

iPhone 14 и iPhone 14 Pro са едва на месец. Прогнозите за следващото поколение устройства (iPhone 15 и iPhone 15 Pro) обаче започнаха да се появяват. Най-новият слух идва от анализатора Минг-Чи Куо в Twitter.

„Двата модела iPhone 15 от висок клас“ (най-вероятно iPhone 15 Pro и по-големият iPhone 15 Pro Max) може да използват дизайн с бутони, които не се натискат. Той казва това на основа на информация от доставчици, работещи с Apple. Вместо да се натискат като механичните бутони, те изобщо не се движат. Това означава, че по същество са просто чувствителни на допир повърхности. Това няма да е първият път, в който Apple използва този дизайн за свои бутони. Преди да го измести почти напълно, Home бутонът на iPhone 7 и iPhone 8 беше такъв. Същият дизайн все още се използва от Apple в iPhone SE (2022 г.).

За да помогне на тези нови бутони да се усещат като механичните, Куо заяви, че Apple, ще използва тактилна обратна връзка. Така ще имитира усещането за натискане на истински бутон. По същия начин както се случват нещата с Touch ID бутона.

Както при всички слухове, и този трябва да се приема с щипка сол.
Докато Тим Кук не стъпи на сцената на Apple в Купертино, няма гаранция как ще изглежда следващият iPhone. Всъщност дори дали ще бъде iPhone 15. Apple и преди е прескачала номера – като при несъществуващия iPhone 9. Но Куо има сериозен опит в предсказването на следващата технология на Apple, така че си струва да се обърне внимание на това, което анализаторът има да каже.

Важно ли е, че може да се променят бутоните на iPhone 15 Pro?
Основното предимство на преминаването към този тип бутони е, че вероятността частите да се износват от употреба е много по-малка. Механичните им аналози са много по-податливи на времето. Освен че ще помогнат на вашия iPhone 15 да издържи по-дълго, тези бутони също така ще дадат на Apple възможност да въведе нови жестове за управление.

Има вариант все още да можете да натискате бутоните, за да контролирате силата на звука и захранването на вашия iPhone. От Apple обаче биха могли да въведат и управление с жестове с приплъзване или въвеждане на данни, които се променят в зависимост от силата на натискане на бутона. Леко натискане може да увеличи силата на звука с една стъпка, докато силно натискане незабавно увеличава звука или заглушава устройството.

Ще трябва да видим как Apple ще избере да приложи тези нови бутони, ако приемем, че изобщо ги въведе. Има много варианти за имплементацията им.

Куо добавя в продължение на първоначалния си туит, че ако Apple наистина въведе тези промени, вероятно няма да е последният производител на смартфони, който ще го направи. Куо смята, че вероятно ще видим много от бъдещите най-добри смартфони с Android да последват примера със собствени бутони от този тип.

Новата камера в iPhone 15

Горещи слухове около новия iPhone 15 Pro

Основните облагодетелствани от приемането на перископна камера в iPhone са:

(1) LG Innotek (VCM & CCM): доставчикът на CCM с висок ASP и вертикална интеграция благодарение на навлизането в доставката на VCM/сензор за смяна.

(2) Cowell (CCM): доставчикът на CCM с висок ASP, с голяма възможност за бъдещ растеж поради ниската база.

(3) Jahwa (VCM): новият доставчик на iPhone, който се възползва от високо ASP VCM/изместване на сензора.

(4) Largan (Lens): Вероятно ще бъде единственият или основен доставчик на модули за лещи с висок ASP в началния етап благодарение на техническите си предимства.

(5) Lante Optics (призма): Вероятно ще бъде единственият или основен доставчик на призма с висок ASP в началния етап благодарение на техническите си предимства.

2. Телефото камерата на iPhone ще използва перископен дизайн от 2023 г. Моделите, които приемат перископ са:

(1) 2H23 нов iPhone: iPhone 15 Pro Max.

(2) 2H24 нов iPhone: iPhone 16 Pro Max и iPhone 16 Pro.

(3) Основните спецификации на перископа за iPhone 15 и iPhone 16 са сходни, включително 1/3″ 12MP сензор, f/2.8 лещи, поддръжка на изместване на сензора за стабилизация и 5–6x оптично увеличение.

 


loading...