Horizon Worlds Meta AI забрана на политическите реклами в Европа съкращения

Собственикът на Facebook Мета беше глобен с 265 милиона евро от ирландски регулатор. Комисията за защита на данните (CDP) започна разследване срещу Meta през април 2021 г., след като данни на 533 милиона души от 106 държави бяха публикувани на хакерски форум, „изтрит“ от Facebook години по-рано, съобщава БиБиСи.

Според Комисията за защита на данните Meta е нарушила Общия регламент за защита на данните в Европа.

От Meta обявиха, че преглеждат внимателно това решение. Защитата на поверителността и сигурността на данните на хората е от основно значение за начина, по който работи нашият бизнес. Ето защо ние сътрудничихме изцяло на Ирландската комисия за защита на данните по този важен въпрос, се казва в изявление на компанията.

Инструментите за търсене и импортиране на контакти на Facebook за Messenger и Instagram бяха неправомерно използвани за автоматично извличане на данните между 25 май 2018 г. и септември 2019 г.

Тъй като този набор от данни беше толкова голям, тъй като имаше предишни случаи на изчерпване на платформата, където проблемите можеха да бъдат идентифицирани по-навреме, ние в крайна сметка наложихме значителна санкция, заяви Хелън Диксън, комисар по защита на данните.

Meta съобщи, че платформата е внедрила промени, за да намали потенциала за изтриване на данни с помощта на телефонни номера.


loading...