Horizon Worlds Meta забрана на политическите реклами в Европа съкращения

Ръководителите на Meta планират поредна серия от уволнения, която може да засегне „хиляди позиции.“ Информацията идва от агенция Bloomberg.

През миналия ноември калифорнийската компания се раздели с 11 000 служители, което беше 13% от цялата работна ръка на Meta. Явно обаче това не е достатъчно и според вътрешната информация Meta, която притежава Facebook, Instagram и WhatsApp, реформира цялата си структура, за да се фокусира основно върху разработката на така наречената „мултивселена“ – свят, в който се използва виртуалната реалност за работа и забава.

Освен това компанията, като почти всички други, се насочва към продукти с изкуствен интелект. Това бе потвърдено от самия изпълнителен директор Марк Зукърбърг в края на миналия месец.

Според Bloomberg следващата серия от масови съкращения в компанията ще бъдат потвърдени вътрешно през идната седмица. На мениджърите, които предстои да бъдат уволнени ще им бъде предложен компенсаторен пакет, като освен това е напълно възможно цели екипи да бъдат освободени, за да се намалят оперативните разходи.

Когато Зукърбърг оповести уволненията през ноември, той описа действията като „една от най-трудните промени, правени в историята на Meta,“ като добави, че компанията „предприема няколко допълнителни стъпки, за да стане по-стройна и ефективна организация чрез орязването на несъществени разходи и удължаване на ненаемането на нови кадри през първата четвърт на годината.“


loading...