Moflin
Vanguard Industries

Няма как да мине конференцията CES без да видим нещо сладко, което да разтопи и най-студените програмистки сърца. Тази година тази чест се падна на Moflin, робот-домашен любимец с изкуствен интелект, който изглежда като някой зимен чехъл на гаджето. Moflin, подобно на много от очарователните си колеги от CES, се предлага с „емоционални възможности“ и способност за учене. Ако смятате, че това звучи малко нишово, кажете това на поддръжниците на разработчиците в платформата Kickstarter, които до момента са подкрепили проекта с над 600 000 долара, за да сте сигурни, че Moflin ще направи безопасен преход от концепция към реалност.

Според Vanguard Industries, грандиозният производител на Moflin, емоционалната палитра на съществото се развива като на живо животно. По-конкретно, той има способността да се движи между редица състояния като възбудено, спокойно и „нормално“ и съответно навсякъде между тях.

Изглежда, че съществото е достатъчно умно, за да разбере кога различни хора взаимодействат с него и реагират отчетливо с набор от звуци и движения.

Moflin обаче е модерен домашен любимец за съвременната епоха и като такъв не нарушава заклинанието за безжичност на XXI век, като очаква да го включите безцеремонно в стената, за да се зареди. Вместо това, той се предлага с яйцеобразно „легло“ където става безжичното зареждане и дори ще потрепва и мърмори, докато почива и се съживява (зарежда). В тялото му има микрофон, за да може да ви чува и да ви отговаря, заедно с Bluetooth за комуникация с различни приложения (все още няма подробности за това какво ще включва и какво можем да очакваме в бъдеще).

Тъй като ще искате да измивате „козината“ от време на време на подвижната плюшена играчка-робот (налична в кафяво или сиво), то тя може да се сваля… стига да няма деца наоколо, които да се ужасят, че сте одрали плюшения сладур.

По очевидни причини все още не можем да да опознаем лично Moflin, но продажбите са предвидени за пролет-лято на тази година. Ако сметнете, че искате такъв, все още можете да дадете своята лепта за проекта чрез Kickstarter в размер на $400.

Как изкуственият интелект помага за лекуването на анемия?Освен, че ни помага да се ориентираме по света, човешкото око може да разкрие признаци на основно за…Feb 7 2020skafeto.com

loading...