най-търсени технологични умения

Изкуственият интелект (artificial intelligence) и изчислителните облаци (cloud computing) бяха термини, някога запазени само за научната фантастика. Но днес вече се превръщат в две от трите най-търсени технологични умения в очите на работодателите, пише investor.bg.

„Някои от топ уменията, които наблюдаваме, че се търсят много, са в сферата на изкуствения интелект, големите обеми от данни и облачните технологии“, коментира Фен Ан, вицепрезидент „Таланти и решения за учене“ на LinkedIn в Азиатаско-тихоокеанския регион.

Търсенето е в глобален мащаб. Въпреки това обаче се отнася до най-търсените умения в Азиатско-тихоокеанския регион, който в момента се бори с „изтичането на мозъци“, тъй като много таланти се местят в чужбина в търсене на по-добри социално-икономически перспективи, посочва Ан пред CNBC.

Техническите умения обаче не трябва да се разглеждат изолирано, особено като се има предвид променящият се характер на технологиите.

Мобилно приложение мери кръвно налягане по селфи (Видео)Изкуственият интелект, имплементиран в приложение, разчита 30-секундно клипче и предоставя анализ на…Aug 15 2019skafeto.com

Според някои изследвания сега средно едно умение трае шест години, което означава, че служителите трябва да имат разнообразни умения, така че да могат да се адаптират към променящата се работна среда.

Тези т.нар. меки умения включват критично мислене, творчески подход и решаване на проблеми, посочва още Ан. Същевременно работодателите и правителствата все по-често търсят начини да подготвят служителите за подобни промени в работната среда.

Пробив: Учените създават изкуствен интелект, който може да предскаже кога човек ще умреАко оставим настрани страховете от робота, управляван от изкуствен интелект, той е предоставил на чо…Jun 23 2019skafeto.com

През юли Amazon обяви, че планира да инвестира 700 млн. долара, за да преквалифицира своята работна сила. Междувременно Андрю Янг, кандидатът за президент на САЩ от страна на демократите, продължава да настоява за универсален базов доход, който да помогне на американците да се справят с променливите перспективи пред работата на бъдещето.

Неправителствени организации, като международната академия за обучения Women Who Code, също се опитват да адресират нарастващите пропуски в уменията.

Как да отговорим на „Кажи ми нещо повече за себе си“ в интервю за работаЕдин от въпросите, който най-много плаши кандидатите за определена позиция на интервю за работа, е: …Jun 9 2019skafeto.com

Women Who Code предлагат обучения и подкрепа на жени да преследват кариера в областта на технологиите. Но главният изпълнителен директор Алина Пърсивал коментира пред CNBC, че все повече компании трябва да предлагат обучения, независимо дали работата на служителите им е техническа или не.

И все пак Ан отбелязва, че отговорността за сдобиване с нови умения се пада на отделните хора.
10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работаЗнаете ли, че на човешкия мозък му трябва не повече от една секунда, за да прецени характера на няко…Jul 28 2019skafeto.com


loading...