Neuralink

Илън Мъск демонстрира на живо технологията на Neuralink, използвайки прасета с хирургически имплантирани устройства за наблюдение на мозъка, съобщи techcrunch.com. В петък основаната от Илън Мъск компания Neuralinк предостави демонстрация на мозъчния имплант, наречен Link – връзката.

„Не се опитваме да събираме пари или да правим нещо друго, но основната цел е да убедим страхотни хора да дойдат на работа в Neuralink и да ни помогнат да доведем продукта до плода – да го направим достъпен, надежден и такъв, че всеки, който иска човек може да има такъв „, каза Илън Мъск.

След това Мъск каза, че причината, поради която иска да го направи общодостъпна, е, че почти всеки ще има някакъв неврологичен проблем с течение на времето, включително загуба на паметта, безпокойство, мозъчно увреждане, депресия и дълъг списък от други заболявания.

Разбира се, няма ясни доказателства, че някой от този дълъг списък от проблеми може бързо и лесно да бъде „решен“ с едно и също решение, така че е малко предизвикателно да се разглежда това като разумна крайна цел за компанията.

Бъдещето е тук с последния пробив на мозъчните импланти от Neuralink на Илън Мъск

Мъск за пръв път отбеляза, че Neuralink е променил дизайна от момента на разкриването миналата година, с по-малък профил на физическото устройство, който според него може да бъде напълно скрит под косата, веднъж инсталирано в черепа. Мъск дори показа неговия размер.

Устройството може да се свързва с мобилен телефон. В презентацията участваха три прасета. Едното не беше подложено на интервенция по поставяне на устройството. Второто – Гертруда беше с него, а на третото то беше премахнато след поставяне.

Мъск показа дисплей, който възпроизвежда звук и показва графика, когато Гертруда осъществи контакт с нещо с муцуната си, докато обикаляше за храна.

Първото клинично проучване ще се фокусира върху хора с параплегия или тетраплегия, получени в резултат на нараняване на шийните прешлени на гръбначния мозък. Планът за първо изпитване е да се запише „малък брой“ от тези лица, за да се тества ефикасността и безопасността на технологията.

Само за една година устройството е станало много по-компактно и сигурно, отбеляза Илън Мъск. Той посочи, че устройството може да следи редица мозъчни функции.
SpaceX изстреля 58 микроспътникаРакета-носител „Фалкон-9“ на американската компания „Спейс екс“ изстреля единадесетата поред групиро…Aug 18 2020skafeto.com


loading...