Nokia 5G

Nokia ще внедри частна 5G мрежа в смарт-центъра за производство и разработка на роботи KUKA в Аугсбург, Германия. Компактното LTE и 5G решение за „облак за цифрова автоматизация” (DAC), предназначено за бързо локално внедряване, ще подкрепи разработването на продуктите на KUKA.

Проектът е част от дългогодишен договор между KUKA и Nokia. Производителят на роботизирани системи използва свой собствен спектър на 3,7GHz и 3,8 GHz, лицензиран локално от германската мрежова агенция BNetzA.

Платформата DAC включва мрежово и потребителско оборудване, облачно управление на мрежата и устройствата, както и индустриални конектори и редица IoT приложения.

„Мениджърският портал” на платформата ще позволи на KUKA да конфигурира мрежата според своите „специфични изисквания”, съобщи Enterprise IoT Insights. DAC инсталацията е част от изграждането на „кампусна мрежа” съгласно местната инструкция за LTE и 5G системи за Индустрия 4.0.

Подобно на други организации, и KUKA работи от двете страни на Индустрия 4.0 – и като разработчик на технологии, и като потребител на технологии. Фирмата има договор с поделението на Deutsche Telekom за ИТ и облачни услуги T-Systems, за да предлага пакет от системи за Индустрия 4.0 на малки и средни предприятия в производствения сектор.

„През следващите години KUKA ще разработва решения, които използват потенциала на бързата, надеждна и сигурна свързаност на 5G. Партнирайки си с Nokia за частна безжична мрежа, сега създадохме дългосрочна пътна карта за развитие, която ще ни позволи да се възползваме от новите възможности в бъдещите версии на 5G за нашите решения за автоматизация”, обясни Майкъл Вагнер, директор R&D в KUKA.

Вижте още:
10 прогнози за най-важните технологични тенденции до 2025Китайската компания Huawei разкри своя обобщителен анализ „Global Industry Vision“ (Глобалена визия …Nov 12 2020skafeto.com

Ето технологичните тенденции в дигиталната инфраструктура през 2021Предсказването на технологичните тенденции е предизвикателна задача. Особено след година, по време н…Jul 19 2021skafeto.com

300 млрд. евро са нужни на ЕС до 2025 г. за цялостно внедряване на 5G мрежаЕС трябва да инвестира 300 милиарда евро (около 355 милиарда долара) в своята телекомуникационна инф…Mar 25 2021skafeto.com


loading...