https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

По време на изложението SID Display Week 2021 тази седмица Samsung ще представи няколко нови технологии за екрани, които ще ни дадат ясна представа над какво работи компанията и какво да очакваме в близко бъдеще, пише news.bg. Те обаче се появиха в корейския сайт на компанията още при старта на изложението вчера и разкриват редица интересни иновации при мобилните джаджи.

Първата нова технология носи името S-Foldable и представлява OLED дисплей с две точки на сгъване, което обяснява и името му.

В сгънат формат дисплеят заема формата на смартфон, а в разгърнат формат се превръща в 7.2-инчов таблет, както можем да видим от заглавната снимка.

Вторият нов екран в арсенала на Samsung изглежда като доста интересно решение за хора, които пътуват често, но имат нужда от по-голям екран.

В случая Samsung предлага джаджа, която в сгънат вид изглежда и се държи като таблет с пропорции от четири към три, но при разгъване се превръща в 17-инчов OLED екран, който можем да ползваме като монитор.

Третата иновация представлява разгъваем OLED дисплей, който е с традиционните размери на смартфон, но може да бъде уголемен с изтегляне настрани.

Преди време LG показа прототипи с подобна технология, но така и не видяхме завършен продукт, а сега изглежда, че тази чест ще бъде отдадена на Samsung.

Samsung също така показа и друга дългоочаквана екстра, която някои марки се опитаха да приложат при своите джаджи, а именно вградена под екрана камера.

В случая технологията е представена като част от лаптоп, но несъмнено е приложима и при смартфоните.

Уви, компанията не ни дава яснота за това кога бихме могли да очакваме материализацията на всяка от новите технологии в реален потребителски продукт, но със сигурност ни дава жокер за предстоящи иновации с марката Samsung.