сгъваем смартфон

Samsung обяви днес, че е направила „подобрения“ относно защитата на екрана на Galaxy Fold и скоро ще започне да продава футуристичния сгъваем смартфон. Четири месеца след като компанията забави продажбата на телефона на дребно, Samsung вече казва, че Galaxy Fold ще бъде на разположение за покупка през септември, но точна дата не е посочена. Samsung потвърди, че цената ще остане същата както преди: 1980 щатски долара.

През пролетта журналисти, получили устройството предварително, съобщиха за редица проблеми с екрана. Оттогава южнокорейският технологичен концерн е въвел множество подобрения, се посочва в прессъобщение, разпространено в четвъртък.

„Samsung“ имаше нужда от време, за да оцени напълно дизайна на продукта, да направи необходимите подобрения и проведе подробни тестове, за да се увери в направените промени, отбелязва корпорацията. Засилена е най-вече защитата на екрана на местата, където устройството се сгъва, пише в изявлението. Поставени са допълнителни метални слоеве под дисплея, горният му защитен слой е изнесен извън рамката и става неразделна част от нея. Намалено е пространството между пантите за сгъване на телефона. Заедно с тези промени продължава да се правят подобрения запотребителското изживяване като оптимизация на приложенията и услугите.

„Samsung“ допълва, че в момента се правят последните проверки на Galaxy Fold преди да бъде пуснат в продажба от септември на избрани пазари. Кои ще бъдат те и допълнителни детайли за наличността ще бъдат обявени по-късно. Със сигурност телефона ще дойде и в България в навечерието на Коледа, заявиха от българския офис. Очакваната цена е между 3200 и 3700 лева.

Сгънат „Galaxy Fold“ може да се използва като телефон, а разгънат – като таблет. Устройството има два екрана с размери от 4.6 инча и 7.3 инча.

Другият голям производител, който работи върху пускането на сгъваем смартфон, е китайската компания „Хуауей“ (Huawei). Тя също отложи неотдавна въвеждането на пазара на устройството си „Мейт Екс“ (Mate X). И при нея мотивът бе подобряване качествата на сгъващия се екран, който е най-сложният компонент на телефона от технологична гледна точка.
Apple работи върху сгъваем iPad с 5G?Работи ли технологичният гигант от Купертино върху сгъваем iPad с 5G? Началото на годината започна с…Jul 8 2019skafeto.com

loading...