Samsung Galaxy S22 Ultra
Източник: LetsGoDigital

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В самото начало на месеца научихме, че Xiaomi може да стане първата марка, създала смартфон с 200-мегапикселова камера. Но слуховете мълчаха относно срока на изпълнение на тази амбиция, пише lifestyle.bg.

За сметка на това сега разполагаме с информация от корейския PulseNews, според която Samsung също се готви да направи подобен скок, като този път се уточнява, че това ще се случи през януари.

Става въпрос за предстоящия Samsung Galaxy S22 Ultra, който според корейската медия ще се появи в началото на 2022 г. и ще блести с 200-мегапикселова камера, продукт на съвместните усилия на Samsung и Olympus.

Източник: LetsGoDigital

В публикацията се споменава още, че моделът ще е с петорна камера, а LetsGoDigital и дизайнерът Technizo Concept вече са сглобили илюстративни изображения на S22 Ultra.

Източник: LetsGoDigital

Друг интересен (но напълно очакван) факт за предстоящия флагман е, че съвместимостта с S Pen отново ще е сред екстрите му. В случая обаче по-важният въпрос е дали този път стилусът ще бъде включен в комплекта.

Източник: LetsGoDigital

Отговор най-вероятно ще получим през идните месеци, през които може би ще разберем и дали Xiaomi ще успее да пусне своя смартфон с 200-мегапикселова камера преди януари.

Важно е да помним също, че изложената информация за Galaxy S22 Ultra не е официално потвърдена от Samsung и при появата си реалният телефон може да е с различни характеристики.