Smart (интелигентен) пръстен, който постоянно проследява температурата на потребителя, може да открие Covid-19, преди да се проявят външни симптоми, според ново проучване. Данните, събрани от хора, носещи пръстена на Oura, който създателите са оценили на 270 британски лири, точно идентифицират, когато потребителят се е заразил с коронавирус, дори в случаите, когато не се подозира инфекция.

Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Франциско и Сан Диего съобщават, че интелигентният пръстен е открил фини симптоми при повече 75% или три четвърти от участниците, които впоследствие са дали положителен тест за Covid-19.

„Надеждата е, че хората, заразени с Covid, ще могат да се подготвят и изолират по-рано, да се обадят по-рано на лекаря си, да уведомят хората, с които са били в контакт по-рано, и да не разпространяват вируса“, ​​казва главният изследовател Ашли Мейсън.

Финландският стартъп Oura дари 3400 интелигентни пръстена за проучването, като изследователите се фокусираха върху температурни данни от 50 от участниците, които в крайна сметка бяха положителни.

Изследването, публикувано в списание Scientific Reports в понеделник, е първата част от по-широко наблюдателно проучване, което ще извлече биометрични данни от повече от 65 000 носители на Oura по целия свят, които доброволно са се включили чрез приложението на пръстена.

loading...