Sony анонсира пълноформатния фотоапарат Аlpha 1, който ползва нов 50.1МР stacked CMOS Exmor RS сензор и разчита на подобрен процесор Bionz XR, който удвоява до 120 пъти в секунда скоростта на AF и AE изчисления спрямо Alpha 9 II дори и при продължително снимане при 30 fps. Въпреки че предлага два пъти повече пиксели спрямо Alpha 9, новият модел обещава и с 1.5x намаляване на неприятния ефект rolling shutter при снимане. Това позволява синхронизиране със светкавици при ползване на електронен затвор при 1/200 sec и 1/400 sec при работа с механичния.

Sony Alpha 1 може да заснема 8K 30p 10-bit 4:2:0 XAVC HS видео с oversampling на 8.6K изображения за улавяне на още повече детайли в допълнение на възможността за снимане на 4K 120p 10-bit 4:2:2 видео. Устройството има и специална система за разсейване на генерираната топлина, която позволява запис на 8K видео с продължителност до 30 минути. Моделът е и първи в портфолиото на Sony, който поддържа запис на Lossless Compressed RAW файлове, както и поддръжка на JPEG/HEIF режим и HEIF формат за плавна 10-битова градация.

Фотоапаратът включва два CFExpress Type A слота, които могат да работят и с SD карти. Сред останалите особености откриваме 5-осева система за оптична стабилизация, която може да компенсира 5.5EV.

Sony пуска нов флагман - пълноформатният Alpha 1 може да снима 8K 30fps видео

Тази технология се ползва и от режима за заснемане на снимки с резолюция 199МР чрез комбиниране на няколко кадъра. Alpha 1 предлага система за автофокус със 759 точки за фазова детекция, които покриват около 92% от изображението. Добавени са подобрени системи за фокусиране върху очите на хората и животните в кадъра, плюс нова опция за разпознаване на очите на птици.

Устройството разполага с 9.44M OLED визьор с опресняване с честота до 240fps. Снимащите видео също ще останат доволни, защото Alpha 1 поддържа вътрешен запис на 4K 120fps видео за заснемане на 5х slow-motion движение. Добавена е съвместимост с цветовата матрица S-Cinetone и със S-Log3 за постигане на 15+ стопа динамичен диапазон, а S-Gamut3 и S-Gamut3.Cine позволяват видеото от Alpha 1 лесно да се комбинира със заснето с VENICE, FX9 или други професионални камери. Sony Alpha 1 се очаква в Европа през март на цена от около 7300 евро.

Източник: Sony

loading...