TSMC Huawei

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) потвърди, че е спряла да приема нови поръчки от Huawei, за да отговори на новите санкции, наложени от САЩ. Тайванската компания твърди, че въпреки загубата на ключовия клиент може да постигне 20% повишение на приходите през 2020 г., благодарение на силното търсене на 5G телефони, предава Nikkei.

Най-големият производител на чипове по поръчка в света съобщи още, че увеличава капиталовите си разходи въпреки пандемията.

Председателят на TSMC Марк Лиу заяви пред инвеститорите, че от 15 май компанията вече не приема нови поръчки от Huawei, а последните поръчани процесори ще бъдат доставени до средата на септември. Той не уточни дали компанията планира да поиска лиценз от САЩ за продължаване на доставките – ход, който може и да не е изпълнен със смисъл, тъй като анализторите не допускат, че Вашингтон има намерение да издава такива.

Прогнозата на компанията за третото тримесечие е за приходи от $11,5 млрд., повишение от над 20% спрямо миналата година. Лиу увери, че TSMC работи с останалите си клиенти, за да запълни капацитета за производство.

За миналото тримесечие приходите достигат $10,38 млрд., повишение от 28,9% спрямо миналата година, благодарение на свързани с 5G продукти и високопроизводителни компютри. Нетната печалба расте с 81%.

TSMC прогнозира спад на пазара на умни телефони с над 10% за 2020 г.

Вижте още:
Обединеното кралство и Индия се поддадоха на натиска на САЩ срещу 5G от HuaweiОбединеното кралство е взело решение да откаже достъп на китайския телекомуникационен гигант Huawei …Jul 5 2020skafeto.com

С ограниченията срещу Huawei рискът от „супер“ студена война растеРешението на Министерството на търговията на САЩ да затегне ограниченията срещу Huawei, обявено пред…May 22 2020skafeto.com

Студената вoйнa мeждy CAЩ и Kитaй се разраства и щe зaceгнe мнoгo ĸoмпaнииСАЩ и Китай преминават отвъд зловещите търговски заплахи до обмен на регулаторни удари, които заплаш…Jul 12 2020skafeto.com

loading...