Мнозина се питат какво е бъдещето на персоналните устройства след смартфоните. Е, Xiaomi вече има концепция за ново устройство, което може да замени популярните днес умни телефони.

Китайската компания представи първите си умни очила, няколко дни след като Facebook, в сътрудничество с Ray-Ban, демонстрира подобен продукт – Ray-Ban Stories. Смарт очилата на Xiaomi все още са само концепция, но с ясна търговска перспектива.

Новата джаджа прилича на обикновени очила и е много лека – само 51 грама, разкри китайският източник IT Home. Но в това устройство има четириядрен процесор, батерия, Wi-Fi и Bluetooth адаптери, чифт камери, както и 497 различни сензора и други модули.

И Xiaomi показа своя концепция за смарт очила

В основата на екрана е миниатюрен MicroLED панел с диагонал само 0,13 инча. Подобно устройство в крайна сметка може да замени смартфона или поне смартчасовника.

Xiaomi се опитва да направи смарт очилата по-интелигентни от днешните умни часовници. Сдвоени със смартфон, те няма да показват всички известия от него, а само най-важните. Информацията на екрана ще се показва автоматично в зависимост от ситуацията, но дори и тук приоритетът се дава само на най-необходимите данни в момента.

И Xiaomi показа своя концепция за смарт очила

Очилата поддържат навигация и могат сами да инициират и приемат повиквания (за целта имат вградени микрофони и високоговорител), а също така разполагат с памет за съхраняване на снимки от вградената камера. Една от важните функции е гласово активираният превод в реално време.

Xiaomi не казва кога ще пусне сериен продукт с иновативната концепция, но може да се предполага, че ентусиастите няма да чакат дълго да видят наследника на смартфона.

Вижте още:
Facebook смята, че със смарт очила могат да помогнат в борбата с изменението на климатаИзпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви в понеделник, че до 2030 г. хората могат да…Mar 11 2021skafeto.com

Първите „смарт очила“ на Facebook ще бъдат Ray-Ban, идват догодинаFacebook казва, че първият чифт потребителски „смарт очила“ ще бъде пуснат през следващата година в …Sep 18 2020skafeto.com


loading...