Тази седмица в мрежата се появиха няколко изображения на предстоящия сгъваем Mi Mix смартфон на Xiaomi, който се очаква да бъде представен в целия му блясък съвсем скоро.

Засега не знаем почти нищо за характеристиките му, но лека-полека от Xiaomi издават някои наистина апетитни детайли, които определено усилват очакванията и надеждите на феновете.

Само дни преди представянето на Mi Mix компанията разкри, че моделът ще е първият смартфон на пазара, който разполага с течна леща в камерата си.

Xiaomi Mi Mix ще бъде първият смартфон с течна леща в камерата му

Тя съдържа специална оптична течност, която се регулира по механичен или електронен път и позволява много по-бързо променяне на фокусното разстояние, отколкото традиционните.

Технологията е разработена от Xiaomi, a СЕО-то на компанията Лей Джун уточнява, че лещата ще се управлява от мотор и в известна степен ще симулира работата на човешкото око.

С нея ще можем да правим както макро снимки, така и снимки на разстояние.

Течната леща е по-компактна, по-бърза и по-акуратна от механичните обективи, и е способна да издържа на „екстремни условия“, казват още от Xiaomi.


Mi Mix е на пазара от 29 март.

Вижте още:
Xiaomi Mi Smart Band 6 включва няколко изненадиФърмуерът за Xiaomi Mi Smart Band 6 е открит в приложението Zepp (по-рано Amazfit), което разкри клю…Jan 25 2021skafeto.com

loading...