Лека-полека през годините YouTube започна да залага на все повече реклами и разнообрази начините, по които те могат да се показват, пише lifestyle.bg. Вече всички сме свикнали, че понякога виждаме една или две реклами преди старта на дадено видео, а понякога виждаме такива и по време на “рекламна пауза” в хода на самото видео. 

Хубавото е, че рекламите са сравнително кратки, а по-дългите могат да бъдат пропускани след първите пет секунди.

Изглежда обаче, че YouTube вече започва да се възползва от привикването ни видео съдържанието да бъде прекъсвано и започва да пуска по доста повече реклами, които на всичкото отгоре не могат да бъдат пропускани.

Наскоро 9To5Google публикува постове от потребители, които се оплакват, че видео платформата прекъсва видеа и показва до 10 реклами наведнъж.

Повечето потребители докладват за около пет реклами на прекъсване, но се срещат и такива, които съобщават за доста по-голям брой рекламни клипчета, които паузират видеото за близо 60 секунди.

YouTube засега не е съобщавала официално за промяна на политиките си за рекламиране, но екипът за обслужване на клиенти малко или много издава за промяната в отговор под потребителско запитване в Twitter.

TeamYouTube разкрива, че е напълно възможно да се появяват повече т.нар. “bumper ads”, които са до шест секунди.

Подобно съдържание обаче се появява само в клипове на създатели на съдържание, които чрез настройките позволяват във видеата им да има реклами.


loading...