Apple

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Шефа на дизайна на Apple Джони Айв и основателя на компанията Стив Джобс създадоха най-креативното партньорство, което съвременният капитализъм е видял. За по-малко от две десетилетия, те превърнаха Apple от почти фалирала фирма в най-ценната корпорация на планетата, която в определени моменти струва повече от 1 трилион долара.

Джони Айв обясни пред Джон Арлидж от Съндей Таймс какво стои зад неговото решение да напусне фирмата, за да създаде свой собствен проект: LoveFrom. 52-годишният британец е най-необичайният и забележителен човек, с когото бихте могли да се срещнете. Може би си мислите, че ще го разпознаете, ако го срещнете на улицата, но това не е така.

Той не е особено висок, има обръсната глава и носи дрехи като татковците в почивните дни – тъмни тениски и дънки. Той говори бавно с акцент от Есекс, който е напълно незасегнат от живота му в Америка повече от две десетилетия. Иначе е роден и израснал в Чингфорд.

Интензивността на неговите идеи е опустошена. Айв мрази излишното суетене и се наслаждава на елегантността на простотата.

Можете да видите това от неговите продукти. Те могат да бъдат революционни, хай-тек кутии, но те изглеждат толкова елегантно прости, че знаете за какво са и как да ги използвате в момента, в който за пръв път ги докоснете.

iMac премахва сложните бяло-бежови компютри от бюрата на хиляди хора, което направи компютрите приятни и лесни за ползване. Само с малка бяла кутийка и едно колелце за превъртане, iPod постави 1000 песни в джоба ни. iPhone е толкова интуитивен, че издуха конкуренцията от BlackBerry когато се появи на пазара. Дори двугодишните деца могат да вземат и използват iPad.

„Хората смятат, че простотата е липсата на бъркотия. Но това не е така. Нещо, което е наистина просто, лесно се самопрезентира такова, каквото е“

iPhone е най-копираното изобретение на съвременната епоха. „Копираното не е просто дизайн, а хиляди и хиляди часове борба. Отнема години на инвестиции, години на болка“, добавя Айв. Връзката му с Джобс омагьосва всеки, който има дори малък интерес към технологиите.

Apple Pay вече и в БългарияБританската финансово-технологична компания Rеvоlut, пусна официално съобщение, че започва да поддър…Jun 26 2019skafeto.com

Ключът на въпроса защо напуска всъщност Айв

Според Bloomberg, след като Apple пусkа iWatch, Айв започна да бяга от отговорност. Според сведенията, надзорът над дизайнерския екип на Apple е намален от ежедневен до идването му в централата само два пъти седмично.

През последните няколко дни Wall Street Journal и Bloomberg публикуваха цял куп статии, които разкриват, че Айв и настоящият шеф на Apple Тим Кук са имали сериозни неразбирателства по ключови въпроси.

Айв доста време е роптал срещу това, че Кук е насочил стратегията и ресурсите на компанията към развитието на операционните процеси за сметка на дизайна на продуктите, пише WSJ.

Безспорен за мнозина факт е, че през последните няколко години дизайнът на новите джаджи на Apple далеч не е толкова впечатляващ и иновативен, колкото бе преди време.

Изтекли изображения с висока резолюция ни показват Apple iPhone 11От сега до началото на септември очакваме да се появят няколко смартфон флагмани на водещите компани…Jun 27 2019skafeto.com

Айв е искал да продължи завета на Джобс, който винаги е акцентирал върху атрактивния дизайн, служещ за отличаване на марката от масата на пазара, но плановете на Кук са били различни.

Оказва се дори, че Кук е бил толкова незаинтересован към дизайна на продуктите, че е виждал някои нови модели iPhone чак след официалното им представяне.

Въпреки всичко, според данни на WSJ, новата компания на Айв, която се казва LoveFrom, ще работи в тясно сътрудничество с гиганта от Купертино по проекти, струващи „милиони долари“.

Първият в света телефон с камера под екрана ще се появи скороВсички предварителни клипчета, в които се твърдеше, че първият телефон в света с камера за селфи под…Jun 27 2019skafeto.com