балканска столица

Когато става въпрос за Балканите, повечето хора ги смятат за една от най-изостаналите части на Европа. Факт е, че има показатели, по които държавите от полуострова наистина изостават значително от западните страни, но в същото време в последните години повечето от страните на Балканския полуостров се развиват с постоянни темпове. Оказва се, че именно една балканска столица се нарежда в топ 3 на световна класация за най-евтин градски транспорт, което определено значи, че държавите в Източна Европа наваксват развитието на останалите.

В Мексико Сити, Панама и Букурещ е по-изгодно за туристите да пътуват из града с градския транспорт, докато в Рим и Мадрид е по-евтино да наемат кола, съобщава momondo.ru, предават от actualno.com. Дори да се има предвид ниската цена за наемане на автомобил в мексиканската столица, обикалянето на града с градския транспорт все пак е по-евтино. Цената за автобуса е еквивалентна на 27 евроцента, за такси – средно е 1,7 евро. Подобна е ситуацията в Панама, където билет за градски транспорт струва 20 евроцента, и в Букурещ, където можете да пътувате с автобус срещу 27 евроцента. Румънската столица е един от градовете с най-евтин градски транспорт.

В Рим и Мадрид е по-изгодно за туристите да наемат кола. Цената на едно пътуване с автобус в италианската столица е 1,5 евро, колкото е и в Испания. Пътуването с фирма, пътуването с кола под наем ще бъде по-евтино, отколкото с такси. В Рим пътуването с такси на 10 километра ще струва близо 18 евро, в Мадрид около 12. В същото време наемът на кола за ден в двете столици е съответно 16 и 15 евро. Цената на кола под наем може да се вдигне, ако туристите трябва да използват платен паркинг.

Според експерти най-логичната причина за наемане на автомобил са междуградските пътувания. Например билет за автобус от Мадрид до Барселона струва най-малко 50 евро в едната посока, а наемът на автомобил на ден струва малко повече от 14 евро. Подобна ситуация с пътуванията в Мексико. В Турция, Гърция и Кипър е по-изгодно да се използват междуградски автобуси: пътуване от Анталия до Истанбул ще струва 17-23 евро, от Атина можете да стигнете до Тива за 10 евро. Наемането на автомобил ще струва повече – по 26 евро на ден в Турция и Гърция.Топ 6 на дестинациите за перфектен меден месецВенчавката е момент от живота на всеки от нас, който променя изцяло ежедневието и нагласата ни. Разб…Sep 9 2019skafeto.comЯсно е коя е най-добрата страна, за да прекарате старините си тамКогато човек остарее, той започва да пренарежда приоритетите и нуждите си. Освен от семейството и бл…Sep 28 2019skafeto.com

loading...