Париж

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Париж – градът на любовта, най-романтичното място не само в Европа, но и в света. Много хора мечтаят да идат там и да се насладят на обстановката и на забележителностите. Оказва се обаче, че повечето туристи допускат редица грешки, които могат да направят пътуването ужасно. Каните се да посетите „града на любовта“ и вече сте направили активна програма? Проверете дали не планирате да направите грешките на типичен турист във Франция, предават от pochivka.blitz.bg.

Закуска в кафенето
Известната френска закуска е мит. Повечето добри френски ресторанти са затворени сутринта, а кафенетата, където се сервира закуска, обикновено се държат от американци. Най-добре е да закусите в хотела, а след това да изпиете чаша кафе някъде на верандата с живописна гледка.

Не използвайте такси като средство за транспорт
Париж е 20 пъти по-малък от Москва по площ, а транспортната мрежа е добре развита: спирките на метрото и автобусите са на всеки завой. В идеалния случай пеша или с колоездене, тъй като градът е безумно красив, а всяка сграда заслужава специално внимание. Не искате да се възхищавате на Париж от прозорец на кола, застанала в задръствания?

Да оставяте голям бакшиш
Французите най-често оставят дреболия като бакшиш, независимо колко е излязла сметката. Не е необходимо да опитвате да впечатлите сервитьорите и не се колебайте да оставяте 1-3 евро, не повече.

Облекло
Не забравяйте: парижкият шик изисква малко небрежност. Дори да се готви час и половина на среща, французойката ще се втурна към мястото на срещата забързано и ще изглежда така, сякаш е сложила първия пуловер, който взела от килера. Ако посещавате ресторант, добавете малко небрежност към външния си вид. Например, ако се съсредоточите върху роклята, тогава не прекалявайте с грима и стайлинга.

Избягвайте дългите разходки из Шанз Елизе
Избягвайте дългите разходки из Шанз Елизе. Или поне бъдете изключително внимателни, особено ако имате прилична сума пари и планирате да пазарувате. Колкото и да е красиво това място, в Париж е най-многолюдно и джебчиите не спят. Те умело маневрират между тълпите туристи и напълно неусетно се обогатяват за сметка на другите. Друга история с пазаруването – опашките по касите и пробните могат да продължат час и половина.Познай кой град е столица – най-често срещаните грешкиНякои градове са доста добре познати и толкова развити по всеки един параграф, че хората често ги об…Oct 22 2019skafeto.comГръцки остров дава 10 000 долара, ако се преместите тамОбикновено, когато става въпрос за гръцки остров, сме свикнали да се говори за екскурзия или почивка…Oct 8 2019skafeto.com


loading...