Музенидис

Гърция вече обяви, че голямото отваряне на страната за туристи ще бъде на 14 май, но преди това през април ще се направи тестово отваряне за определен брой държави, сред които балкански страни и Израел.

Това стана ясно след посещение на гръцкия министър на туризма Хари Теохарис в Румъния, съобщава англоезичното издание „Greek City Times“.

Датата, на която се очаква сухопътните граници на страната да бъдат отворени без изискване за задължителна карантина (каквото е в сила в момента), е 16 април. Целта на такова тестово отваряне на страната е да се види как работят новите правила за влизане на чужденци в страната.

Следващата стъпка ще е отваряне на Гърция за всички държави на 14 май.

Румъния е изразила желание за двустранно споразумение, според което румънците да могат да посетят страната преди Великден, такова желание са изразили и сръбските власти, съобщава вестник „Труд“.

През 2019 г. над 1,4 милиона туристи от Балканите са посетили Гърция.

Виж още:Как ще пътуваме до Гърция през лятото?Повечето държави все още не са обявили какви точно ще са изискванията им за летни почивки на тяхната…Mar 15 2021skafeto.com

В Гърция ще ваксинират и пенсионерите с „АстраЗенека“Президентът на националния комитет по ваксинацията в Гърция Мария Теодориду обясни решението да пром…Mar 9 2021skafeto.com


loading...