Десерти
Pexels

„Ако отговорът е „шоколад“, въпросът няма значение.“

Думата „десерт“ произлиза от френската дума desservir, което означава „да се изчисти масата.“ В своята „История на Десерта“ от 2013г., Майкъл Крондъл обяснява, че в миналото той се сервирал след почистването на масата от други ястия. Терминът датира от 14-ти век, но получава сегашното си значение около началото на 20-ти век, когато „Service à la française“ (сервирането на различни ястия на масата в едно и също време) се заменя с „Service à la russe“ (поднасяне на храната на етапи). В днешната статия ще ви представим най-известните европейски десерти, които се предлагат почти във всяко заведение в света.

11🇫🇷 Франция

Десерти
The Vegan Corner

Започваме наистина грандиозно списъка ни с един от най-шоколадовите десерти! Този класически френски десерт се приготвя с тъмен шоколад, яйца, масло, захар и сол. Характеризира се със своята пенеста, мехурчеста текстура и богат шоколадов вкус. Произходът му обаче все още е сравнително неизвестен. Французите готвят с шоколад от 17 век, когато той е въведен във Франция от испанците. Мусът възниква през 18-ти век като готварска техника. Днес шоколадовата версия е украсена с шоколадов чипс отгоре, като добавя контраст на вкуса и гладката текстура на муса. Ментовите листа, сметаната, малините или ягодите също често се използват като привличащи вниманието и вкусни декорации за този класически френски десерт.

Назад

„Вкусна“ обиколка на Европа и среща с най-популярните десерти Част IIКолкото повече, толкова повече! Е казва любимия ни анимационен герой Мечо Пух. Тази мъдра сентенция …Jul 31 2019skafeto.com