балканите най-романтични дестинации

Сайтът за пътуване, приключения и изследване на най-различни култури, народи и държави CultureTrip създаде класация за най-романтични дестинации на Балканите и Пловдив присъства на почетното трето място.

„Балканите са все още извън радара на топ дестинациите в Европа. Но това югоизточно кътче от Европа също има какво да покаже на чужденците. Различните славянски и неславянски държави могат да ви предложат наистина различни и нестандартни романтични идеи за бягство, очароващи с природа, луксозни места за отсядане, места за разходка, разпускане и релакс. Ако искате да откриете нова дестинация и да запазите романтичната си ваканция на достъпни цени, ето най-добрите места на Балканите за това.“, споделят редакторите на CultureTrip.

Дървен град, Сърбия

Пловдив в класация за най-романтични дестинации на Балканите

Мечавник (или Дървен град) е дестинация, която е перфектна за любителите на природата. Това дървено екоселище е построено от сръбския режисьор, композитор и писател Емир Кустурица, който се влюбва в натуралистичната обстановка, докато снима един от филмите си. Селището се състои от няколко дървени къщички, подобни на такива за кукли, събрани от цялата страна, донесени тук и възстановени до съвършенство. Влак в стар стил с теснолинейка привличат посетителите в селото, където можете също да пренощувате.

Албанска ривиера, Албания

Пловдив в класация за най-романтични дестинации на Балканите

Албанската Ривиера все още е непозната за чужденците, но със своята тюркоазена вода и девствени плажове и заливи, тя е идеално място за романтично бягство. Най-добрият начин да го проучите е да наемете кола и просто да шофирате по крайбрежието, спирайки навсякъде, където забележите див скалист плаж. Самата Албания е бижу за истински изследователи, подходящо за тези двойки, които се нуждаят от нещо повече от плаж и коктейл.

Сибиу, Румъния

Пловдив в класация за най-романтични дестинации на Балканите

Сибиу е част от румънския исторически регион Трансилвания, но този, който не включва вампири. Румънци, германци и унгарци са живели тук, оставяйки своите отпечатъци. Историческият център на Сибиу се чувства като в приказна обстановка със своите кули, цветни къщи и спретнати улици.

Дубровник, Хърватия

Пловдив в класация за най-романтични дестинации на Балканите

Дубровник е гордостта на Хърватия и раят на любителя на слънцето. Той има великолепна ривиера и Стар град, чиито стени разказват историите от миналото и панорами със спиращи дъха гледки. Когато се пренаситите от градската култура на Дубровник, можете да си наемате лодка или яхта и да изследват околните малки острови. Фактът, че това беше локацията за снимките на Game of Thrones, го направи изключително популярен през последните няколко години; всъщност е толкова популярен, че кметът му обяви своите планове за намаляване на броя на посетителите.

Мостар, Босна и Херцеговина

Пловдив в класация за най-романтични дестинации на Балканите

Въпреки че Мостар е почти унищожен по време на Балканските войни през 90-те години на миналия век, той си възвръща приказната си атмосфера и отново става идеално място за търсене на изумителна архитектура и по-малко тълпи. Двойки, разхождащи се безцелно по малките улички на града, ще се насладят на хиляди изненади зад всеки ъгъл. Историческият мост е основната атракция на Мостар, но намирането на тихо място с гледка към моста е най-добрият начин да му се възхитите.

Пловдив, България

Пловдив в класация за най-романтични дестинации на Балканите

Калдъръмените улици на Стария град в Пловдив ви водят до върха на хълм с фантастична панорама над града. Връхът на хълма привлича и местните, и посетителите, особено по залез слънце. Именно там, както вярват историците, първите жители на града създават селище преди повече от 7000 години. Вторият по големина град в България може да се похвали с множество старателно реставрирани къщи с ярки цветове и една от най-дългите пешеходни улици в България. Ако го посетите с по-добрата си половина през лятото, не забравяйте да видите шоуто на Пеещите фонтани.

Санторини, Гърция

Пловдив в класация за най-романтични дестинации на Балканите

Санторини наистина няма нужда от представяне – той спечели световна популярност като един от най-красивите гръцки острови с едни от най-зашеметяващите залези. Дегустацията на местно вино, докато се отпускате в малък басейн с гледка към острова или морето, е идеален момент, за който много двойки по света жадуват. Дори и да не правите нищо по-специално, само ходенето нагоре и надолу по варосаните стълбища сред бели и сини къщи или скитането из красивите плажове ще ви накара да се почувствате като че ли Раят е паднал на Земята.

Блед, Словения

Пловдив в класация за най-романтични дестинации на Балканите

Езерото Блед е едно от най-живописните и най-романтични дестинации на Балканите, където двойките могат да споделят прекрасни моменти заедно. Изборът на места за настаняване е огромен – от луксозни хотели до малки уютни бунгала. Езерото е красиво през всички сезони, което го прави една от най-добрите дестинации за меден месец в Словения. Намира се на 50 км от столицата Любляна и на 50 км от италианската граница, като по този начин предлага множество възможности за еднодневни екскурзии и по-нататъшно проучване.

Вижте:
10-те най-опасни летища в светаЧудите ли се защо има нискотарифни самолетни компании и такива, които предлагат наистина скъпи полет…Oct 22 2019skafeto.com

loading...