Елиникон

Атина скоро ще бъде дом на нов устойчив мегаград, обявен за най-големия проект за градско възстановяване в европейската история. Разположен само на 20 минути от руините на Акропола, на мястото на бившето летище и олимпийския комплекс на града, Елиникон (Ellinikon) не само ще вдъхне нов живот на гръцката столица, но и ще бъде и нова дестинация за посетителите, пише Robb Report.

В новият град са инвестирани общо 8,2 милиарда долара частни инвестиции. Точният срок за завършване остава несигурен, но градът на бъдещето в крайна сметка ще предложи луксозни хотели и международно признати ресторанти, както и най-големия търговски район в Европа и разпростиращ се 6 070 281б кв. м. крайбрежен „умен парк“.

The Mirror Line ще се състои от две чудовищни ​​сгради, всяка висока 16 000 фута (за справка Емпайър Стейт Билдинг е висока само 1454 фута).

Елиникон - Гърция строи крайбрежен мегаград за $8 милиарда (Снимки) Елиникон - Гърция строи крайбрежен мегаград за $8 милиарда (Снимки)

Елиникон

Градът ще бъде отварян поетапно. Първата фаза, включваща жилищен небостъргач, пространство за търговия на дребно и заведения за хранене, се очаква да бъде отворена през 2025 г. След това ще бъде построени и пуснати в експлоатация спортен комплекс, яхтено пристанище и транспортна система от следващо поколение.

„Елиникон ще генерира огромни инвестиции и ще създаде хиляди работни места за гръцката икономика“, коментира главният изпълнителен директор на гръцкия холдинг за недвижими имоти LAMDA Development Одисеус Атанасиу.

Елиникон - Гърция строи крайбрежен мегаград за $8 милиарда (Снимки) Елиникон - Гърция строи крайбрежен мегаград за $8 милиарда (Снимки)

„Градът Елиникон ще е отражение на една нова парадигма на живот, работа и наслаждаване на живота“, коментира той.

Макар и градът още да не е готов, най-нетърпеливите могат да разгледат бъдещият мегапроект в Experience Center, който се намира в Елинико (предградие на Атина). Там посетителите имат възможност да разгледат редица виртуални изложби. „Това е най-добрият начин да „изживеете“ проекта точно сега“, заявява Атанасиу.

Елиникон - Гърция строи крайбрежен мегаград за $8 милиарда (Снимки)

Посетителите могат също да обикалят крайбрежието на борда на симулирана моторна лодка на изложбата „Живот край морето“ или да разгледат Ботаническата библиотека. Можете дори да направите виртуална разходка из „Купола на нощната градина“, който показва парка през нощта с поредица от светлини, звуци и аромати.

Вижте още:
Красота на една длан – най-малките европейски столициЕвропа е място, което винаги може да ни изненада – с културните и историческите си забележителности.…Jul 15 2022skafeto.com


loading...