Снимка: Curtis Loy from Pexels

Министърът на туризма на Занзибар Лела Мохамед Муса обяви по-строги изисквания към облеклото на туристите, дошли на почивка на острова, съобщава Дир.бг. Нарушителите могат да бъдат глобени от 700 до 2000$ в зависимост от тежестта на провинението.

На Международното летище в Стоун Таун, Занзибар, през последните месеци са кацнали по около 30 000 туристи месечно. Изкушени от топлото време и плажната атмосфера, много от тях се обличат оскъдно дори и когато не са на плажа, като забравят, че се намират на остров с предимно мюсюлманско население.

Сред най-честите нарушители, по думите на българските туристи, са руснаците. Късите поли и панталони и разголените деколтета са често срещани сред туристите, но за местните хора такава гледка може да е шокираща.

„На обществени места в Занзибар туристите трябва да покриват телата си от раменете до коленете. Това не е нещо ново. Задължение на гостите е да разберат какви са културата и правилата на улицата,“ заяви министър Муса.

Според тежестта на провинението на нарушителите ще се налага глоба от минимум 700$.

По думите на министъра задължение на туроператорите и екскурзоводите е да запознават клиентите си с правилата на острова и да се грижат те да ги спазват. Затова най-солените глоби са предвидени за туроператорите – до 2000$.

Занзибар беше и една от най-популярните дестинации за екзотична почивка през зимата за българите заради отворените граници и липсата на задължителна карантина при пристигане.

Виж още:Опасността Занзибар: 4-ма българи с коронавирус след почивка на райския островВ предпоследния самолет от Занзибар са установени четирима българи с положителни за коронавирус бърз…Mar 15 2021skafeto.com

Българските туроператори: Има конспирация срещу ЗанзибарИдеята на здравния министър проф. Костадин Ангелов да се въведе задължителна карантина от 14 дни за …Mar 10 2021skafeto.com

Занзибар и Мексико – Covid бомби със закъснител?Докато в Германия и много други страни по света хората все още трябва да спазват цял списък с против…Mar 10 2021skafeto.com

Коцето друса африкански танци в ЗанзибарФолкпевецът Константин и съпругата му Надя не се притесняват от коронавируса, който отдавна изкараха…Mar 18 2021skafeto.com


loading...