Как лъжат туристите в Турция

В много страни, туристите носят много пари, и Турция не е изключение. Ето защо местните хора се опитват да получат толкова голяма печалба от тях, дори и с измама.Какви грешки допускат туристите при излет в планинатаТова са безценните съвети на българската Планинска спасителна служба за това какви са основните прав…Aug 22 2019skafeto.com

Сметки в кафенета и ресторанти
Ако искате да разнообразите своята ол инклузив диета и да опитате националната кухня, бъдете внимателни. Нормалните туристи рядко помнят колко струва артикулите от менюто, така че цените в сметката може да се различават или да бъдат напомпани.

Ако обърнете внимание на келнера за грешката, той може да се опита да обясни нещо на езика си, така че няма да разберете нищо. По-често туристите просто плащат сумата, посочена в сметката, за да не развалят почивката си с ненужни препирни.

Закръглянето на цените
Много често това се случва на турските пазари. Продавачите в тази страна са склонни да закръглят сумата нагоре или да подхлъзват туристите със сметки и монети от друга деноминация. Човек, който не използва чуждестранни пари може лесно да се обърка.

В допълнение туристите често забравят да проверят разликата. Ако откриете грешка, продавачът може да ви обвини в измама. Ето защо е по-добре да отидете на пазар с компания и при проблем да се разчита на свидетели.

Стоки за пробване
Ако продавачът предлага да опитате някой годен за консумация продукт, по-добре е да не се съгласявате. Най-вероятно, по-късно той ще поиска такса за яденето му, ако не купите нищо.

В допълнение, не бързайте да се доверите на вкуса на този продукт – често продавачите дават да се опитат по-свежи и узрели плодове, а зад гишето подават съвсем други. Така че не се изненадвайте, ако стоката, която получавате, не е това, което сте опитали на място.

loading...